Srda Lubarda nagrađen u Italiji / - PRIVATNA ARHIVA
26/06/2024 u 13:06 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Srđi Lubardi dodijeljena nagrada za promociju mode u Italiji: Nedostaje nam još podrška grada i države

Direktoru Modne komore Crne Gore Srđanu Lubardi, na tek završenoj manifestaciji Brindisi Fashion Night Award u Italiji, dodijeljena je nagrada za saradnju i promociju modnih dizajnera iz južne Italije.

- Priznanje posebno znači jer je internacionalnog karaktera i dolazi iz Italije, zemlje koja je kolijevka mode. Nagrada koju smo dobili je bila ujedno iznenađenje jer nije nam rečeno da ćemo biti među dobitnicima, već sam pozvan kao specijalni gost. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji u organizaciji MadMood Milano Fashion Week platforme, koji se održava u gradu Brindisi u regiji Puglia gdje smo promovisali Crnogorsku nedjelju mode i domaću modnu scenu revijom Marine Banović - kaže Lubarda.

Poznato je da Montenegro Fashion week uputi poziv svim dizajnerima za učešće na određenim manifestacija.

- Zahvaljujući Modnoj komori Crne Gore mnogi dizajneri dobili su priliku da se predstave u Crnoj Gori i da se čuje za njih, ali i domaćima da se predstave van naših modnih okvira. Iako drugi imaju 10 puta više, mi uspijevamo sa veoma malim budžetom sponzora i kompanija koje su društveno odgovorne da realizujemo Nedjelju mode koja parira svjetskim. Naš kvalitet je prepoznat u Njujorku, Milanu, Parizu, pa evo sad u Brindiziju, a najmanje u našoj zemlji. Nikome nije jasno zašto nemamo podršku od institucija i glavnog grada, što je praksa svugdje u svijetu, jer bi nam to pomoglo da još bolje ispromovišemo našu državu i modnu scenu u svijetu. Veoma smo ponosni što poslednjih 17 godina, i to veoma uspješno promovišemo rad crnogorskih dizajnera kod nas i inostranstvu zato još jednom koristim priliku da pozovem glavni grad i ministarstvo kulture da nas podrže - poručio je Lubarda.

Kako je naglasio, dobiti nagradu u zemlji mode i priznanje kakvo god da je je za poštovanje, jer neko vas je negdje prepoznao i priznao. 

- Pored nagrade dobili smo ponudu za saradnju od predsjednika njihovog udruženja za promociju modne industrije koju ćemo realizovati najvjerovatnije već na sledećoj nedjelji mode koja je već u pripremi. Jesenje izdanja koji će biti održano u poslednjoj nedelji oktobra, ovog puta na novoj lokaciji novootvorenom komplexu Verde, pod nazivom Blanc Fashion Week Montenegro. Za sada imamo potvrdu šest dizajnera iz zemlje i inostranstva - otkrio je Lubarda.

Crnogorska nedjelja mode: Domaći i regionalni dizajneri i poznati brendovi spremni za sud modne publike

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 13:07