/ -SHUTTERSTOCK
03/07/2024 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Trendi boje karmina: Transparetno, sjajno, bobičasto

Ljeto 2023. nudi kombinaciju svijetlih i prigušenih boja – sa posebnim naglaskom na nude i nježne ružičaste tonove. Trend prirodnosti je na vrhuncu i najizraženiji je kod šminkanja usana. A u nastavku ćete vidjeti koji su to karmini koje je poželjno nositi ovog ljeta.

Koje boje karmina su u trendu ljeta 2024.

1. Hiper sjaj

Ovog ljeta slobodno se naoružajte providnim sjajevima sa snažnim efektom punjenja koji će učiniti usnesredištem cjelokupnog makeup-a. Šminkeri savjetuju da eksperimentišete sa gustinom nanošenja, birajući najorganskiju opciju, dajući prednost providnim teksturama: oni će istaći teksturu usana i pomoći u kreiranju najsenzualnije šminke.

2. Breskva

Nijanse breskve izgledaju zapanjujuće na preplanuloj koži i pomažu da se istakne njen unutrašnji sjaj. Ako ovog ljeta idete na odmor na more, obavezno spakujte ruž za usne u ovoj boji – vjerujte nam, sve oči će biti uprte u vas.

Sedef

Sedef je odavno preuzeo trendove na noktima, a sada je prešao na šminku za usne. Ova boja pomaže u postizanju dva efekta odjednom: jedva primjetan sjaj i meko svjetlucanje. Pored toga, biserne nijanse efikasno ističu boju očiju – bez obzira na njihovu nijansu.

 Akvarel bobice

Iz godine u godinu, bobičaste nijanse su uključene u top listu najpopularnijih opcija boja karmina za ljetnju sezonu. Ovog puta, vodeće pozicije zauzeli su akvarel bobičasti tonovi, koji pomažu u postizanju efekta "poljubljenih" usana. Nanesite ruž vrhovima prstiju laganim tapkanjem – od sredine usana do njihovih ivica.

Senzualno transparentno

Šminka bez šminke postaje posebno aktuelna sa dolaskom vrelih dana, kada koža traži lakoću njege i minimum šminke na licu. Zato će prozirno sjajilo za usne biti idealan pratilac vašeg ljetnjeg arsenala šminke – da stvorite nenametljiv, ali izrazito seksi makeup,piše lepotaizdravlje.rs

Hot pink

Uprkos činjenici da u ovoj sezoni vlada mirna paleta nijansi, još uvijek ima mjesta za izuzetke od pravila. Jarko ružičasti šik idealan je za ljeto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 19:02