/ -SHUTTERSTOCK
06/02/2024 u 20:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Trik kozmetičarke Gine Akers za podmlađivanje

Kao jedan od najefikasnijih trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe je nanošenje hidratantne maske u formi natopljene tkanine

Profesionalni šminker i kozmetičarka Gina Akers otkriva "nezamjenljiv" večernji ritual ljepote, pomoću kojeg već sledećeg jutra možete vizuelno izgledati mlađe. O čemu je riječ? 

Nedavno istraživanje japanskih naučnika pokazalo je da se 48 odsto žena starijih od četrdeset godina žali na nagli porast broja bora, suvoću i nedostatak elastičnosti kože. Kozmetolozi se slažu da je veoma važno da počnete pažljivije da pratite svoju svakodnevnu njegu kada se pojave primjetne promjene vezane za starenje.

Šminkerka i stručnjak za njegu kože Gina Akers stalno govori "najpotrebnijim promjenama" koje žene moraju da unesu u svoju rutinu ljepote kako bi odložile starenje. I "skinule" nekoliko godina s lica. Kao jedan od najefikasnijih trikova koji će vam pomoći da izgledate mlađe je nanošenje hidratantne maske u formi natopljene tkanine.

Maska se stavlja uveče, prije spavanja. Ostavi se da djeluje petnaestak minuta, a zatim se lice lagano izmasira jagodicama prstiju. Prema riječima Gine Akers, ako radite proceduru svako veče, ubrzo ćete ujutru primijetiti da vam je koža zategnutija i da ima zdravu, ružičastu boju. Ako imate roler za masažu lica, možete i njega korititi. Masaža lica neće samo zategnuti kožu, pomoći će vam da se opustite i da brže zaspite.

Za prirodno podmlađivanje, Akers takođe savjetuje da se više pažnje posveti hidratantnim kremama (kreme, tonici, serumi) koji sadrže hijaluronsku kiselinu. "Hijaluron može da zadrži 1000 puta svoju težinu u vodi, sprečavajući dehidraciju kože", objašnjava stručnjak.

Pored toga, Akers preporučuje da u ishranu dodate više svježeg povrća i voća, pijete dovoljno čiste vode (1,5-2 litra dnevno) i provodite što manje vremena skrolujući na telefonu ili kompjuteru. "Štetno svjetlo sa ekrana loše utiče na kožu koja postaje siva i beživotna", upozorava Akers,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 21:02