/ GETTY IMAGES-PASCAL LE SEGRETAIN
19/09/2024 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vraćaju se ravne obrve

Obrve vam se mogu činiti kao jedini detalj na licu koji ne podleže trendovima, ali ovakav zaključak je jako daleko od istine. Pogledajte samo poslednji vijek: od visokih obrva iz 1920-tih, preko pufnastih i debelih obrva osamdesetih, do ultratankih obrva devedesetih – obrve i te kako podliježu trendovima.

Danas uranjamo u najnoviji trend obrva – ravne obrve – koje podrazumijevaju gustu i ravnu liniju obrva sa minimalnim izvijanjem. Ne možete da zamislite? Samo prizovite u sjećanje Lily Collins.

Ravan oblik obrva pomlađuje i podiže lice

Ravne obrve imaju prav, horizontalni oblik sa malim ili bez potpuno luka. Stvaraju mekan, prirodan izgled koji prati prirodnu liniju očnih duplji. Ovaj prirodni izgled je sasvim u suprotnosti sa izrazitim lukovima koje smo nosile proteklih godina.

"Mnoge žene žele da obrvama postignu utisak liftinga, da podignu cijelo lice. Ravne obrve pružaju taj efekat, a da ujedno izgledaju minimalistički i moderno", kaže šminkerka Amber Kerns.

Trend ravnih obrva počeo je da se razvija krajem 2010-ih u Južnoj Koreji, gdje se ovakav oblik smatra mladalačkim i prirodnim. K-Beauty je u međuvremenu ovladala svijetom, pa su i ravne obrve stekle svoje poklonice.

Ovakve obrve su trenutno svuda na mrežama, a za inspiraciju pogledajte Rosie Huntington, Doju Cat, Kendall Jenner, Natalie Portman…

Kako postići ravne obrve?

Ravne obrve se tako formiraju da mogu da se prilagode svim oblicima lica. Ipak, ako želite da pratite ovaj trend morate ispuniti jedan preduslov: neophodne su vam guste, pune obrve. Ako već imate punije obrve, ravan oblik će biti lakše postići jer možete oblikovati obrve po svom ukusu pincetom ili depilacijom.

Kada jednom formirate oblik obrve, sve što treba jeste da praznine popunite olovkom i da ih očešljate na gore, poput sapun obrva. Ako su vaše prirodne obrve tanke, jednostavno ćete morati više da crtate da biste potigli željeni oblik. Najbolje bi bilo da odete kod specijaliste za obrve, a jedno od rešenja je i mikroblejding.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:02