/ GETTY IMAGES-ANNAZHUK
19/09/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zelena je glavna boja ove jeseni

Iako modni svijet poslednjih sezona forsira neutralne tonove, svako godišnje doba krije bar po jednu živu boju koja se javlja kao kontrast opštem bledilu i monohromatskim autfitima. Dok je crvena obilježila proljeće, narandžasta i žuta ljeto, jesen 2024. nam donosi veliki uspon zelene boje.

Kako nositi zelenu odjeću, a da izgledate moderno?

Zelena je boja koja skriva beskrajan broj mogućih varijacija. Od zelene jabuke do maslinaste, preko opuštene žalfije, elegantnog smaragda ili zimske mahovine, raspon opcija koje nam zelena nudi je veoma širok, što je detalj koji treba uzeti u obzir kada birate modnu kombinaciju. Kao i obično, najbolji savjet koji vam možemo dati je da sami eksperimentišete sa upotrebom inovativnih boja u svojoj odjeći. Na kraju krajeva, svako od nas je svijet i u nijansi zelene nalazimo svog najboljeg saveznika.

Ako pitate stručnjake, upravo u odabiru prave nijanse je glavni i prvi korak u stilizovanju zelene boje. Ako imate toplu kožu i kosu, bolje ćete izgledati sa zelenom koja u sebi ima više žute. Znači, birajte odjeću u boji limete, kaki ili masline. A, ako je vaš podton gladan, onda težite ka nijansama kao što su smaragd ili morski zelena. Sa čime nositi zelenu odjeću na jesen 2024?

Ako želite da nosite zelenu odjeću jeseni 2024, a niste sigurni sa čime da je kombinujete, najsigurnije je da je slažete sa neutralnim bojama. Uz zeleno posebno dobro izgledaju sve nijanse smeđe boje.

Takođe, nećete pogriješiti ako zeleno dodate kao treću boju u crno-bijelu kombinaciju. Zeleni sako ili jakna preko ovih boja izgleda odlično, baš kao i velika kožna tašna u toj boji.

Ako ste kreativniji i smjeliji, onda svoju zelenu odjeću nosite uz ljubičaste i lila tonove. Ova kombinacija je generalno veoma laskava, baš kao i zeleno – narandžasti autfit. Boje koje ne treba nositi uz zelenu odjeću.

Iako je generalna preporuka da slobodno nosite boje koje vam se dopadaju, ako želite da izgledate moderno dok nosite zelenu odjeću izbjegavajte kombinovanje sa crvenom, plavom i žutom bojom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 16:02