Милица Милша / -ПРИВАТНА АРХИВА
01/01/2022 u 16:47 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милица Милша: Децембар мирише на чаролију коју само породица умије да створи

Како каже, претпразнична еуфорија некако прође незапажено поред ње, али има и те како по чему да се памтити година коју испраћа

Награде и признања за рад, успјешни пројекти, најгледаније серије, популарност... красиле су прошлогодишњи календар глумице Милице Милше током 2021. И када се рефлектори камера угасе глумицу и даље прате искре, свјетла и ламиони, али овога пута новогодишње јелке коју сваке године кити у породичном дому и поред које отвара кутију успомена у којој се додају и неки нови лијепи тренуци рада, љубави и дружења са породицом и пријатељима.

Привилеговани што су у њеној близини пријатељи истичу њену благонаклоност, смиреност, пожртвовање, праведност, али и дар да сваки успјешан радни или породични дан претвори у празник. А она, захвална за љубав - љубав исијава, рођена за сцену - сценом влада, обрадена спољашњом љепотом - богати душу само лијепим.

Како каже, претпразнична еуфорија некако прође незапажено поред ње, али има и те како по чему да се памтити година коју испраћа.

- Снимање сериjа Игра судбине и Jунаци нашег доба, затим седам награда за улогу Аде Каначки и велики одмор у Египту, као и припрема и почетак поновног снимања Игре судбине, све то jе обогатило и моj живот и уписало се у моjе успомене - признаје Милица Милша за Дан.

Све што се даруjе са љубављу jе идеално

Савршен дочек и гдје?

- Било гдје са драгим људима jе увијек наjбоље.

Новогодишњи мени?

- Гибаница, руска салата и колачи.

Новогодишњи слаткиш?

- Медењаци испод jелке су наjљепши и наjукусниjи слаткиш.

Идеалан поклон?
- Све што се даруjе са љубављу jе идеално.

Шта очекујете, а шта остављате испод јелке?

- Нешто маштовито и лијепо упаковано што ће разгалити душу и ставити осмјех на лице.

Кога највише волите да обрадујете?

- Породицу и пријатеље.

Коме прво честитате Нову годину?

- Оном ко jе поред мене, а то jе увијек Жарко, затим се чуjемо са Антониjем, моjом тетка Лилом и уjна Биљом па онда зовемо приjатеље, ако нисмо већ скупа и не славимо заjедно.

У ово доба сви некако сводимои радуне и отварамо нове странице животних лексиукона и алманаха, али се сви и присјећамо прошлих, безбрижних дана. Мирис децембра враћа нас у неке срећне и безбрижне дане.

- Кад сам била дијете у децембру је све било у знаку прослава празника од Светог Николе па до Божића, чаролиjа коjу само породица умије да створи. Сада кад сам по прилично одрасла, а и Антониjе више одавно ниjе мали и не живи са нама, децембар ми jе углавном радан, што у позоришту, што на снимању све до самог краjа мјесеца. Али увијек окитим jелку и направим онаj ушушкани чаробни празнични кутак коjи памтим из дјетињства - открива глумица.

Како је казала, рачуне не подвлачи, а планова увек има, само се треба добро организовати и све лијепо спровести у дјело.

Успомене са којих испод јелке сваке године скида прашину себично чува за себе и не да им да одлете у заборав. Увијек у сјећањима су са њом...

- Дјетињство, jелка, клизање, скиjање, румени образи и насмиjано лице. Срећа, радост и безбрижност. Повратак у дијете, у оно што би увијек требало да jесмо.

"Пуно сам радила и нисам стигла да се окренем, а година jе прошла. Здрави смо и живи, то су навеће жеље, може ли се жељети више

А кад почну да се ређају слике дјетињства на њима је неизбјежна, како је истакла, зимска идила.

- Снијег, прскалице, печено кестење, шарени украси, новогодишње честитке... Сваки дочек са драгим људима, породицом и приjатељима jе за памћење - каже Милша.

Жив човјек богати свој живот плановима, који су нажалост у минуле двије године били веома скромни, али су жеље увијек исте, а док год смо живи биће и оствариве.

- Пуно сам радила и нисам стигла да се окренем, а година jе прошла. Здрави смо и живи, то су навеће жеље, може ли се жељети више?

А ипак, може. Како је открила Милица Милша прва жеља коју ће остврити у 2022. јесте да се наспава.

Поред те жеље, како себи тако и свима око себе, као и читаоцима Дана поручује:

- Свима нам желим прије свега да будемо здрави jер на том темељу се граде све друге жеље. А срећа, радост и весеље нек нас прате у стопу - закључила је Милша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:22