Parfemi za ljeto / -SHUTTERSTOCK
05/08/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Parfemi poput afrodizijaka

Ovih pet mirisa, posjeduju toliko koncentrata hedonizma, djeluju na sva čula poput pravih ljubavnih napitaka

Mora biti živahan, blistav, mora prijati prvo nama, a onda onima oko nas obavijajući nas magnetnim oreolom: to je ono što očekujemo od ljetnjeg parfema. Ovih pet mirisa, posjeduju toliko koncentrata hedonizma, djeluju na sva čula poput pravih ljubavnih napitaka. Na osnovu naučnih podataka, povezanih sa ocjenama koje potrošači daju na veb-sajtu Fragrantica, stručnjaci za ženske parfeme ustanovili su neke koje ima najafrodizijačke mirisne note.

Prožeti jednim od ovih magičnih sastojaka, ovih pet mirisa ispunjavaju sve okvire idealnog ljetnjeg mirisa.

1. Jasmin des Anges od Diora: jasmin

Među najafrodizijačkim sastojcima na svijetu je definitvno jasmin, sa svojim notama specifičnim za bijelo cvijeće, drži definitivno prvo mjesto. Potpuno neodoljivo.

2. Sun of Fire by Tom Ford: tuberose

To svakako nije miris koji se može opisati kao svjež, ali nemoguće je propustiti Soleil de Feu ako sastavljamo listu parfema koje možete nositi ovog ljeta. Prepun tuberoze, koja svojim mliječnim pregibima izaziva uznemirujući osjećaj tople kože, uparen sa toplim amber podtonovima i egzotičnom sandalovinom, ovaj miris je jednostavno bomba senzualnosti.

3. Aqua Allegoria Rosa Rossa Forte by Guerlain: the rose

Vjerovatno ne postoji ženstveniji sastojak od ruže, čije u parfemima postoje hiljade interpretacija. Ovaj, sa potpisom Guerlain, jedan je od najsenzualnijih. Veličanstvena i intenzivna, kraljica cvijeća stapa se sa baršunasto bijelom breskvom, patiniranom dahom drveta, i evocira miris sieste na talasu toplote, kada sunce zalazi.

4. Gucci The Alchemist‘s Garden Where My Heart Beats Hipnotizujući kao san, postojan kao sjećanje, Where Mz Heart Beats je cvijetni miris ruže koji se otkriva sloj po sloj. Poput rascvjetalog buketa sa leptirima koji plešu, mješavina naglašava očaranost božura kroz refren akorda bijelog božura, akorda listova ljubičice i bijelog mošusa.

5. 402 by Bon Parfumeur: vanilla and sandalwood

Pošto sadrži dva sastojka u prvih 10 najafrodizijačkih nota, 402 od Bon Parfumeur djeluje na čula kao magični napitak privlačnosti. S jedne strane, kremasta slatkoća vanile, sa druge, mistični dah sandalovine. I sve to pomiješano priličnom dozom karamele...da vam se zavrti u glavi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:25