Bredli Kuper / NETFLIX PROMO
22/08/2023 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bredli Kuper kao legendarni Leonard Bernstajn u filmu „Maestro"

„Maestro" u odabrane bioskopske dvorane stiže 22. novembra, a na Netflix 20. decembra

Bredli Kuper je režiser, koscenarista, koproducent i zvijezda filma "Maestro". Riječ je o novom Netflixovom filmu o legendarnom kompozitoru i dirigentu Leonardu Bernstajnu. Film govori o Bernstajnu i njegovoj ženi, Felisiji Montealegre, koju tumači Keri Maligan.

"Maestro" u odabrane bioskopske dvorane stiže 22. novembra, a na Netflix 20. decembra. Kuper je koscenarista filma sa scenaristom "Spotlighta" Džođom Singerom, a Martin Skorsese i Stiven Spilberg su među producentima. U filmu takođe glumi Maja Houk kao jedna od čeki Bernstajnovih Džejmi, kao i Sara Silverman kao Širli, mlađa sestra Leonarda Bernstajna

"Maestro" je prvi film koji je Bredli Kuper režirao posle filma "Zvezda je rođena" iz 2018. Njegova režija donijela mu je nominaciju za Zlatni globus 2019. a osvojio je i dvije nagrade Grammy za svoj muzički doprinos filmu.

Leonard Bernstajn, koji je umro 1990. u 72 godini, poznat je kao autor muzike za "West Side Story" i osvojio 16 Grammyja. Bio je i muzički direktor Njujorške filharmonije od 1959. do 1969. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:04