Душан Ковачевић / -DUSKO MILJANIC
29/10/2021 u 18:21 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Душан Ковачевић Мома замијенио Турпијом

Глумац се тренутно налази у Хрватскоj на снимању филмског остварења "Смрт дjевоjчице са жигицама" по истоименом роману Зорана Ферића уз глумце из региона, што је како је казао, посебан значаj за развитак кинематографиjе на овим просторима

Позоришни глумци увијек заврше представу аплаузом, а ријеткима улоге на филму и серији донесу исту награду са друге стране камере или ТВ екрана. Црногорски глумац Душан Ковачевић један је од таквих. Све више је заузет радом испред камера, али подједнако успјешно и даље нас одушевљава са дасака које живот значе. Тренутно се налази у Хрватскоj на снимању филмског остварења "Смрт дjевоjчице са жигицама" по истоименом роману Зорана Ферића уз глумце из региона, што је како је казао, посебан значаj за развитак кинематографиjе на овим просторима.

- Да. Тренутно сам на острву Раб гдjе се снима већи дио филма, а завршиће се у Загребу и Црноj Гори средином новембра. Филм jе настао у продукциjи Ливада продукциjа, а подржан jе и од Филмског центар Црне Горе и Филмског центар БиХ. Продуценти су Ивор Хаџиабдић и Антонио Бахат, поред "Натенане продукције" и мене као копродуцента, ту су jош и копродуцент и редитељ Горан Куленовић, копродуцент и jедна од главних улога Горан Навоjец, копродуцент Мирсад Пуриватра, као и многоброjна глумачка екипа са екс Ју простора: Озрен Грабарић, Борко Перић, Славко Собин, Воjислав Браjовић, Елма Jуковић, Адмир Шеховић, Силвио Мумелаш, Никша Бутиjер и др - казао је Душан.

Како је истакао, филм jе по жанру трилер драма и прати причу око расвjетљавања убиства румунске проститутке.

- У даљем наративу се откриваjу све таjне друштва са острва и има пуно драматуршких преокрета. Моj лик се зове Турпија, полцаjац, коjи врши истрагу заjедно са Мунгосом (Горан Навоjец) и младим Колегом (Силио Мумелаш - открио је Ковачевић.

Овог глумца настављамо да гледамо у улози Мома и у другој сезони серије Дуг мору која је снимана у Црној Гори.

- Редитељ Гаjић, коjи jе режирао прву сезону био jе jако задовољан моjим радом, а и продукциjа, па су одлучили да у овоj сезони распишу улогу, тако да имам бољи увид у настаjање друге сезоне. Могу само рећи да jе на снимању атмосфера била фантастична, екипа супер и драго ми jе да сам дио овог проjекта. Задовољство jе било сарађивати и са редитељем Горчином Стоjановићем и продуценткињом и колегиницом Боjаном Маљевић, са Аном Маљевић коjа у сериjи игра моjу суругу, као и са свим осталим члановима екипе - каже Ковачевић.

Нових 13 епизода доносе нове мистерије, али и не открива све тајне двије огрлице и камена, јер како је нагласио наш саговорник, треба нешто оставити и за наставак.

- Отвараjу се нове линиjе радње, а старе постаjу снажниjе и комликованиjе. Задржана jе мистичност коjа карактерише ову сериjу и постигнут jе чвршћи драматуршки набоj у односима између ликова, тако да нема сумње да ће публици бити веома интересантно - рекао је глумац.

Поред постојећих, у новим епизодама се појављују нови ликови коjи доприносе развоjу и драматичности догађаjа.

- Од ликова из прве сезоне су сви коjи су преживjели ту, а понеко се враћа и кроз флешбекове. Што се мога лика тиче, ниjе ми било лако да играм окорелог негативца, коjи ради ужасне ствари, без неког jасног разлога или jаког мотива. Покушао сам да га оправдам у унутрашњем покрићу да он све те ствари ради jер другачиjе не зна. То jе наслиjедио од своjег оца, коjи jе малтретирао и њега и читаву породицу, па самим тим када се подигне неко у таквом окружењу, веома лако поприми такав кодекс, коjи ни мало ниjе моралан, али jе веома могућ. Jа сам човjек коjи његуjе породичне вриjедности, поштуjе жене, коjи jе осjетљив на дjецу, све што Момо, лик коjег тумачим, ниjе. Требало jе то оправдати и ниjе било нимало лако. Знам да ме публика сад мрзи, а толико сам се трудио да ме заволи - искрен је Душан.

Како је казао, сериjа jе снимана у продукциjи Телекома Србиjе и Монте Ројал пикчерса, који за разлику од наших продукција не жале новац за овакве пројекте.

- Свјесни су колики jе значаj сериjског програма за културни идентитет. На жалост, ми jош тога нисмо свjесни и веома мали новац одваjамо за те ствари. Након двиjе сезоне сериjе "Дојч кафе", коjа jе свима позната, након свакодневних питања публике, пролазника на улици, људи преко друштвених мрежа, кад ће наставак, jа немам одговор. Да не помињем са колико се новца снима поменута сериjа, а колико су буџети за исте такве формате у региону, и онда "критичари из столица" jедва чекаjу да напишу по коjи негативни коментар, jер не умиjу ништа боље - закључио је Ковачевић.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:02