Posle zime / -POSLE ZIME
29/10/2021 u 13:38 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филм Ивана Бакрача "Послиjе зиме" у биоскопима

Главне улоге у овом остварењу тумаче Момчило Оташевић, Ана Вучковић, Петар Бурић, Маjа Шуша и Ивона Кустудић

Дебитантски дугометражни филм "Послиjе зиме" црногорског редитеља Ивана Бакрача имао jе jуче новинарску премиjеру у биоскопу Синеплекс Делта сити у Подгорици. Главне улоге у филму "Послиjе зиме" тумаче Момчило Оташевић, Ана Вучковић, Петар Бурић, Маjа Шуша и Ивона Кустудић. Петар Бурић, коjи игра jедну од главних улога, казао jе да jе Послиjе зиме генерациjски филм. Како jе обjаснио приjе пет година кад jе читао први пут сценарио итекако се препознао у Данилу, лику коjи игра.

-Међутим, много се што промиjенило од тада, промjенио сам се и jа, што даjе одговор колико смо сазрели и jану животу и моj лик кроз у филму - казао jе он.

Редитељ Иван Бакрач jе истакао да jе пред њим и циjелом екипом захтjеван посао припреманjа кандидатуре за Оскара, jер jе оваj филм црногорски кандидат за наjпрестижниjу филмску награду.

Филм Послиjе зиме jе jош у развоjу препознат од стране MEDIA - Creative Europe као први и за сад jедини проjекат коjег су подржали, а оваj филм развиjао се и на чувеном Берлиналу (Berlinale script station), као и на двиjе радионице у Карловим Варима (WiP и First cut lab), такође и на више других регионалних радионица. Такође, подржан jе и од Филмског центра Србиjе и од стране HAVC-а, што jе додатна потврда квалитета овог проjекта. У Црноj Гори подржан jе од стране Министарства културе и Филмског центра Црне Горе.

Филм Послиjе зиме од jуче се налази на редовном репертоару биоскопа Синеплекс Делта сити.

С.Ћ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:14