Београдска премијера филма Јужни ветар / -МОНДО.РС
03/11/2021 u 11:05 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филм "Јужни ветар: Убрзање" коначно у биоскопима

Дуго очекивана београдска премијера остварења Милоша Аврамовића одржана је синоћ у Комбанк дворани и испраћена је с великим интересовањем и бурним овацијама публике

Дуго очекивана београдска премијера филма "Јужни ветар 2: Убрзање" редитеља Милоша Аврамовића одржана је синоћ у Комбанк дворани и испраћена је с великим интересовањем и бурним овацијама публике.

По гужви у Комбанк дворани, могло се претпоставити да ће Јужни ветар 2: Убрзање угрозити све рекорде које су први филм и серија постигли. Ако сте спремни за 127 минута врхунске акције, ако сте спремни за причу која није само пуки наставак првог дела, већ је драматуршки комплекснија, ако сте спремни за глумачке звезде различитих генерација, онда сте спремни за Јужни ветар 2: Убрзање.

Милош Биковић, глумац и продуцент, каже у изјави за РТС да као и сви филмови који се баве том тематиком, и који су међу највећим филмовима у свјетској кинематографији – од Кума, Лица са ожиљком, Врелине, Сопранових и тако даље, па до Јужног ветра – сви ти филмови доносе један свијет који нас интригира и могућност да га посматрамо са безбједне дистанце.

- Заправо, Јужни ветар је могућност да се тим свијетом бавите, а да у тај свијет не улазите. То је могућност да пратите узбудљиву драматуршку причу, добро написану, добро постављену, добро снимљену и мислим да је Јужни ветар порука да култура и умјетност могу да буду јако популарни и да могу да се допадају људима, а на крају крајева, ако се неко и запита око те поруке, ако тражи поруку као у басни, онда нека погледа сагу до краја, коју ћемо завршити и која сада прилази своме зениту - наглашава Биковић.

Глумица Јована Стојиљковић која у филму тумачи улогу Софије, открива да се радња филма дешава у свега неколико дана и јунаци морају да донесу озбиљне животне одлуке.

- Софија је неко ко је уз породицу, уз Петра Мараша и она, што ми је драго, у овом филму ипак преузме иницијативу и покуша да спаси, али не би било занимљиво да откријем сада да ли успијева - наводи Јована.

Филм Јужни ветар 2: Убрзање од сјутра стиже на биоскопски репертоар широм региона.

Публика је са великим усхићењем дочекала глумачку поставу и екипу филма, а стојеће овације добили су Предраг Мики Манојловић, Миодраг Радоњић, Милош Биковић и редитељ Милош Аврамовић.

Премијера је такође привукла пажњу бројних јавних личности, а међу присутнима су били и предсједник Скупштине Ивица Дачић, министарка културе и информисања Маја Гојковић, писац Вања Булић, глумица Анђелка Прпић, глумац Жика Тодоровић...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:47