11/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
StoryEditor

Istina na velikom platnu

Film “Spencer” o životu pokojne britanske princeze Dajane, o kojem se u posljednje vrijeme mnogo pri
Film “Spencer” o životu pokojne britanske princeze Dajane, o kojem se u posljednje vrijeme mnogo priča, neće se svidjeti članovima kraljevske porodice, tvrdi stručnjak za biografije Robert Džobson, koji je i sam princezu Dajanu jako dobro poznavao i zato sada kaže da je nezadovoljstvo dvora jednostavno neizbježno.
Film reditelja Pabla Larejnana i autora Stivena Najta s Kristin Stjuart u glavnoj ulozi usredsrediće se na sporni vikend u Sandringamu, kada je Dajana navodno donijela jednu od ključnih odluka za svoj brak, a uz Kristin u filmu će glumiti i Timoti Spel, Seli Hokins i Šon Haris.
- Poznavao sam je lično i zato tvrdim da se članovima kraljevske porodice taj film uopšte neće svidjeti, ali očekuju to već sami. Ali mislim da je najvažnija ineterpretacija glumice i koliko dobro ona može odglumiti tu ulogu. Moraćemo da pričekamo i vidimo - rekao je Džobson za “US Weekly” i dodao da će u filmu biti prikazana cijela istina.
Biće to prvi film o životu članova britanske kraljevske porodice nakon serije “The Crown”, na koju su stručnjaci, političari i porodični prijatelji upozorili da izvrće istinu, a oni najoštriji proglasili su je zlobnim napadom.
Film “Spencer” premijeru bi trebao da doživi ove jeseni, ali tačan datum zasad nije objavljen.


Izdvojeno

28. jul 2021 22:36