11/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikada nije kasno za pravu ljubav

Radnja komedije Kaljave gume smještena je na dva kontinenta i govori o šezdesetogodišnjoj Beograđank
Radnja komedije Kaljave gume smještena je na dva kontinenta i govori o šezdesetogodišnjoj Beograđanki, koja nakon smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju. Uskoro, uz pomoć komšinice Pati, na internetu upoznaje svog vršnjaka Roberta, koji živi duboko u močvarama Luizijane. Ali ljubav ne zna za granice.
U seriji Kaljave gume glavnu junakinju Vesnu, tumači Gorica Popović, a Roberta američki glumac Kris Malki. Uz njih igraju i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić, Aida Turturo... Gošća Beogradske hronike, glumica Jelena Stupljanin tumači ulogu Vesnine snaje.
- Ono što je meni bilo zanimljivo za ovu ulogu je to da sam promijenila stav prema tome kako se posmatraju svekrve i snaje, a to je zbog odnosa koji je moj lik imao sa likom Gorice Popović. U seriji igram njenu snaju koja je u jako dobrom odnosu sa njom i čak se zbog nekih pogrešnih stavova njenog sina stavi na stranu svekrve. To je u stvari onako jedna prava ženska pobjeda i baš mi je bila čast i zadovoljstvo što sam dio ove serije koja je na strani žena, na jedan dobar, pravilan, lijep i oplemenjujući način - kaže Jelena Stupljanin o svojoj ulozi.
Kaljave gume sigurno je neobičan naziv za romantičnu komediju, a Jelena smatra da je to zato što se u seriji prije svega radi o generaciji žena koja je po nekim shvatanjima zakasnila za traženje prave ljubavi.
„Naslov nosi u sebi nešto što je loše, nešto što je prošlo i nije dobro. Ali zapravo ova serija će pokazati da nikada nije kasno za pravu ljubav“, dodaje.
Radnja prati dešavanja na dva kontinenta ali nažalost zbog datih okolnosti u kojima se nalazimo, sve scene su snimane u Srbiji.
„Bilo je planirano da se snima u Americi, ali fantastični scenografi su uspjeli sve da nadomjeste, tako da će gledaoci misliti da je taj plan i ostvaren. Glumci iz Amerike su došli ovdje, a nažalost zbog situacije sa koronom mi nismo mogli da putujemo tamo“, objašnjava glumica i dođe da je rad sa rediteljem Mikijem Ćertićem, njegovom ženom i scenaristkinjom serije, Miom Ćertić, i kolegama iz Amerike vratilo u dane kada je tamo živjela i radila.
„Ja igram ženu koja je iako je Srpkinja, rođena je u Americi gdje živi i cijela njena porodica. S obzirom na to da Miki i Mia dolaze iz Amerike mislim da smo uspjeli da dočaramo kulturu i mentalitet naših ljudi koji tamo žive, njihove stavove i razmišljanja i to kako je zapravo jaka veza sa korijenima, a opet kako se u to miješa taj novi američki svijet“, kaže Jelena.
Na RTS-u smo je gledali u Lisicama, Kamiondžijama i sada u Kaljavim gumama. Sve uloge su potpuno različite, ipak kako je navela, omiljeni lik nema.
„Ja nekako volim da u ulozi ništa ne bude vezano za mene i da se baš posvetim i pratim ono što je napisano u scenariju. Ne vezujem se ni za jedan lik, ni uloge koje tumačim i zbog toga se trudim da uvijek imam različitu boju kose, neke detalje, mnogo posvećujem pažnju tome kako lik izgleda da bi se to razlikovala od svega. I kada završim sa tim likom ostavljam ga iza sebe, da bih mogla da budem drugačija za neki novi lik“, kaže Jelena Stupljanin.


Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:18