11/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
StoryEditor

Nikada nije kasno za pravu ljubav

Radnja komedije Kaljave gume smještena je na dva kontinenta i govori o šezdesetogodišnjoj Beograđank
Radnja komedije Kaljave gume smještena je na dva kontinenta i govori o šezdesetogodišnjoj Beograđanki, koja nakon smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju. Uskoro, uz pomoć komšinice Pati, na internetu upoznaje svog vršnjaka Roberta, koji živi duboko u močvarama Luizijane. Ali ljubav ne zna za granice.
U seriji Kaljave gume glavnu junakinju Vesnu, tumači Gorica Popović, a Roberta američki glumac Kris Malki. Uz njih igraju i Miodrag Krstović, Bojan Žirović, Jovana Gavrilović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić, Aida Turturo... Gošća Beogradske hronike, glumica Jelena Stupljanin tumači ulogu Vesnine snaje.
- Ono što je meni bilo zanimljivo za ovu ulogu je to da sam promijenila stav prema tome kako se posmatraju svekrve i snaje, a to je zbog odnosa koji je moj lik imao sa likom Gorice Popović. U seriji igram njenu snaju koja je u jako dobrom odnosu sa njom i čak se zbog nekih pogrešnih stavova njenog sina stavi na stranu svekrve. To je u stvari onako jedna prava ženska pobjeda i baš mi je bila čast i zadovoljstvo što sam dio ove serije koja je na strani žena, na jedan dobar, pravilan, lijep i oplemenjujući način - kaže Jelena Stupljanin o svojoj ulozi.
Kaljave gume sigurno je neobičan naziv za romantičnu komediju, a Jelena smatra da je to zato što se u seriji prije svega radi o generaciji žena koja je po nekim shvatanjima zakasnila za traženje prave ljubavi.
„Naslov nosi u sebi nešto što je loše, nešto što je prošlo i nije dobro. Ali zapravo ova serija će pokazati da nikada nije kasno za pravu ljubav“, dodaje.
Radnja prati dešavanja na dva kontinenta ali nažalost zbog datih okolnosti u kojima se nalazimo, sve scene su snimane u Srbiji.
„Bilo je planirano da se snima u Americi, ali fantastični scenografi su uspjeli sve da nadomjeste, tako da će gledaoci misliti da je taj plan i ostvaren. Glumci iz Amerike su došli ovdje, a nažalost zbog situacije sa koronom mi nismo mogli da putujemo tamo“, objašnjava glumica i dođe da je rad sa rediteljem Mikijem Ćertićem, njegovom ženom i scenaristkinjom serije, Miom Ćertić, i kolegama iz Amerike vratilo u dane kada je tamo živjela i radila.
„Ja igram ženu koja je iako je Srpkinja, rođena je u Americi gdje živi i cijela njena porodica. S obzirom na to da Miki i Mia dolaze iz Amerike mislim da smo uspjeli da dočaramo kulturu i mentalitet naših ljudi koji tamo žive, njihove stavove i razmišljanja i to kako je zapravo jaka veza sa korijenima, a opet kako se u to miješa taj novi američki svijet“, kaže Jelena.
Na RTS-u smo je gledali u Lisicama, Kamiondžijama i sada u Kaljavim gumama. Sve uloge su potpuno različite, ipak kako je navela, omiljeni lik nema.
„Ja nekako volim da u ulozi ništa ne bude vezano za mene i da se baš posvetim i pratim ono što je napisano u scenariju. Ne vezujem se ni za jedan lik, ni uloge koje tumačim i zbog toga se trudim da uvijek imam različitu boju kose, neke detalje, mnogo posvećujem pažnju tome kako lik izgleda da bi se to razlikovala od svega. I kada završim sa tim likom ostavljam ga iza sebe, da bih mogla da budem drugačija za neki novi lik“, kaže Jelena Stupljanin.


Izdvojeno

28. jul 2021 21:52