Никола Силић / -MEDAKOVIC DRAGAN
11/11/2021 u 14:00 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никола Силић: Ако хоћеш да уништиш комичара иди на његов наступ и ћути

Нема ништа горе од тишине, боље да те гађају, псују, вријеђају, него да стоје као камен... Боље гађај ме нечим него то. Тишина је најгора - казао је Никола

Никола Силић тренутно је један од најзапосленијих комичара у Србији и региону. Силић је комичар из прве поставе организациjе "Стандуп.рс". Наступао jе на свим фестивалима стенд-ап комедиjе у региону, па је недавно гостовао и у Подгорици, на трећем "Опуч" фестивалу стенд апа. Силић је редовни учесник емисиjе "Станд уп & море" на каналу Comedy Central Extra каналу. Има шоу са колегом Александром Перишићем, под именом "Истинита фантастика" и jедан од аутора анимираних клипова "Елита".

Фанови емисије "Вече са Иваном Ивановићем" препознају га као једног од сталних чланова тима који чини емисију популарног комичара. Аутор је и видеа и Инстаграм клипова коjе ради и за потребе ове емисиjе.

Како изгледа радити са Иваном Ивановићем? Чини се да избацујете шале и рукава.

– Емисија има рубрике, и све је подијељено између нас. Имамо ваљда 79 вајбер група, па групе на воцапу, телеграму... Шта год се отвори ми правимо групу. Ја и Перишић, па ја и Динчић, па Ја - Динчић - Бане, па групе са Иваном и групе без Ивана, групе гдје су само чланови Бане и Иван, и гдје нас само пљују, а имамо групе гдје само ми њих пљујемо. И тако у недоглед (смијех)... Онда хрпа свега што се деси те недјеље, па онда то пролази кроз филтере, сито, и на крају Иван дође, лупи печат, дода своје, каже нам "ово не ваља" или "ово је супер", а ми онда изаберемо пар златних грумена и, ето, емисије. Ништа лакше (смијех).

Шта треба човјек да посједује да би био дио тима једне од најпопуларнијих ТВ шоу програма у региону?

– Ја сам тамо дошао јер сам правио оне шашаве инстаграм анимације, па је то Ивану пало у оку. Веома је отворен за сарадњу и нове идеје.

Постоји ли међу вама специјалиста, па да један пише шале за политику и политичаре, један за спортисте, па глумце, естраду итд?

– Прилике у Србији не дозвољавају специјализације те врсте. Политика утиче на спорт, спорт на културу, култура на политику. Све је мултиполитички, мултипрактик, мулти... мулти... Или знаш све или се не разумијеш у ништа.

Другио дио Ваше каријере је стенд ап. Шта значи за Вас тај наступ очи у очи са пубиком?

– Кад смо били глумци наишао сам на ЦД на којем је су били клипови Робина Вилијамса, Еди Марфија, а ми смо се смијали и питали се шта је то стенд ап. Онда је стигла кабловска и оно кад имаш џабе шест мјесеци откијеш масу неких енглеских канала на којем се врти само стенд ап. И наравно ја сам пожелио да будем комичар. И кад је то кренуло код нас натјерали ме људи као "причаш много, па ево ти пробај". И ево ме десетак година касније...

Да ли наша публика у клубовима реагује као америчка, па незадовољни којима није смијешно гађају комичаре, и сличне ствари?

– Нема тога, али није фер давати им идеје. Нема ништа горе од тишине, боље да те гађају, псују, вријеђају, него да стоје као камен... Боље гађај ме нечим него то. Ако хоћеш да уништиш стенд ап комичара иди на његов наступ и ћути. Тишина је најгора. Кад имамо вече црног хумора фора је не да засмијемо него да изнервирамо.

Имате ли идола?

– Постоје стубови стенд ап комедије како што је Џорџ Карлин на примјер. Еди Марфи је тако направио каријеру. Много амерички комичари су управо тако дошли до Холивуда. Али прави идоли стенд апа су они који су у стенд апу цио живот управо као што је Карлин, Еди Озарди..., Имају филмске излете, али се увијек врате даскама које стед ап значе.

Шта је стенд ап?

– Ноћни клубови, задимљене просторије, полураспали ликови, мушкарци и жене у неким проблемима, нисмо још распали, код нас је све то још улицкано, јер је то код нас тек почело, али ако преживимо три генерације биће и код нас тако, па ће људи рећи "оооо, овдје се патило" (смијех).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 17:34