Openhajmer / LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA-LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
19/09/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

„Openhajmer" postao najuspješniji biografski film

Film o slavnom fizičaru osvojio je svijet i zasluženo postigao veliki uspjeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti

Ljetnji filmski hit i jedan od najboljih filmova godine ovog vikenda ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju i grupi Queen. 

Bohemian Rhapsody je zaradio 910 miliona dolara tokom prikazivanja u bioskopima. Openhajmer, koji se još uvijek emituje u bioskopima, uspio je da ga pretekne i nalazi se na ivici milijarde dolara. Mnogi predviđaju da će do tog broja biti teško doći.

Uspjeh Openhajmera, koji prati fizičara Roberta Openhajmera i razvoj i posledice stvaranja atomske bombe, najviše se može pripisati Barbihajmerovom fenomenu. Pošto je film objavljen u isto vrijeme kada i Barbi, postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gdje je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom.

Mnogi predviđaju i da će film biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je riječ o najboljim glavnim i sporednim glumcima i najboljoj režiji. Kristofer Nolan, koji potpisuje režiju, već je postigao više nego dovoljan uspjeh - na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:39