фото: РТС / - фото: РТС
26/12/2021 u 21:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Колач са малинама

Издвојите 40 минута и цијела кућа ће мирисати на ванилу и малине

Ако желите да се одморите од славских колача препуних ораха и љешника, а у сусрет чоколадним тортама које ће красити новогодишње трпезе, право вријеме је за колач са малинама. Заправо, за колач са малинама је увијек право вријеме.

За колач са малинама потребно је:

- 6 јаја

- 300 грама шећера

- 200 милилитара уља

- 200 милилитара јогурта

- 400 грама брашна

- три ванилин шећера

- 1 прашак за пециво

- пола килограма малина (свјежих или замрзнутих)

- 2 кашике гриза

- шећер у праху за посипање

Први корак: Ако су малине из замрзивача, извадите их да се разледе, додајте затим две кашике гриза и један ванилин шећер. Помијешајте и оставите да одстоји 15 минута да се гриз залијепи за малине.

Други корак: У дубљу чинију умутите шест јаја миксером, затим полако додајте шећер и наставите са мућењем. Када добро умутите да садржај постаје кремаст и више се не осјећа шећер под миксером, сипајте остале течне састојке - јогурт и уље. На крају додајте полако брашно у које сте помешали прашак за пециво и два ванилин шећера.

Трећи корак: Загријте рерну на 200 степени. На плех ставите папир за печење и сипајте садржај који сте умутили, а затим по површини поређајте малине и ставите да се пече око пола сата на 200 степени у зависности колико вам је јака рерна (можете пратити да ли је колач готов тако што ћете га пробости чачкалицом и ако ништа не остаје на њој знак је да је колач печен).

Када је колач са малинама готов, извадите га из рерне, и поспите шећером у праху. Колач са малинама можете служити уз чај. Идеална комбинација за хладне дане.

Пријатно!

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:30