Мини-павлове / - фејсбук
22/11/2021 u 07:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мини-павлове

Велика је дилема да ли нам се више свиђа у већем издању или у овом, мини

Павлова jе jедна из серије омиљених торти, сваки пут одушеви своjом љепотом и њежношћу. Велика је дилема да ли нам се више свиђа у већем издању или у овом, мини.

image
- фејсбук

Састоjци

4 бјеланца

250 гр шећера у праху

1 кашика лимуновог сока

1 кашика густина

image
- фејсбук

Поступак jе jедноставан али jе потребно стрпљење, а ова торта ће вам се великодушно одужити. Дакле jаjа треба да буду собне температуре. Пажљиво одвоjите жуманца од бјелнаца и пазите да у бјеланца не оде ни трунка жуманца. Ако се то деси, нема им спаса, све баците и испочетка. Добро умутите бјеланца на наjнижоj брзини миксера док се не добиjе чврст снијег коjи не мрда када наопако окренете посуду. За ово jе потребно 5-6 минута.

image
- фејсбук

Сада додаjете по 50 гр шећера у праху и мутите два-три минута након сваког додавања и тако док не потрошите шећер. На краjу додате размућен густин у лимуновом соку, jош мало промутите, и то jе то. На пек папиру исцртаjте кругове око 10 цм пречника и обликуjте тортице тако што ставите пар кашика смјесе у круг и онда шпатулом или ножем повлачите ивице ка горе. Рерну загриjте на 150 степени C и чим убаците тортице смањите температуру на 110 степени C и пеците 2 сата. Након тога оставите да се охлади у рерни jош пар сати. Рерну не отвараjте ни током печења ни током хлађења.

Можете jе филовати умућеном слатком павлаком или било коjим филом, а можете направити и фил од жуманаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:58