06/02/2021 u 00:00 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za jariće tri eura po kilogramu žive vage

Na Stočnoj pijaci u Podgorici i ovog ponedjeljka zabilježena je slaba ponuda stoke, a izostala je i
Na Stočnoj pijaci u Podgorici i ovog ponedjeljka zabilježena je slaba ponuda stoke, a izostala je i potražnja. Stočari su nezadovoljni pazarima za koje kažu da je iz ponedjeljka u ponedjeljak sve lošiji.
Kod Tihomira Perića iz Kuča jarići su se mogla pazariti za tri eura po kilogramu žive vage, jagnjad od deset mjeseci prodavao je dva i po eura po kilogramu žive vage, dok je ovce starosti od dvije do tri godine nudio od 100 do 120 eura. Danilovgrađanin Zoran Brajović krave starosti od tri do pet godina cijenio je od 1,20 do 1,60 eura po kilogramu žive vage, dok je jagnjad do godinu dana prodavao po dva i po eura po kilogramu žive vage. On je par živine rase „brama” cijenio 50 eura. Lion Beriša je telad od dva do šest mjeseci prodavao od 350 do 550 eura, a u ponudi je imao i bikove starosti oko godinu dana za koje je bilo potrebno izdvojiti od 650 do 950 eura. Trifo Tiganj je bika starog godinu dana cijenio po 2,20 eura po kilogramu žive vage, a tele od četiri mjeseca po 2,70 eura za kilogram mesa žive vage. Isko Karimanović je ovce prodavao od 80 do 130 eura, koliko je bilo potrebno izdvojiti za one sa jagnjadima starosti mjesec dana. Mazgu staru 30 godina nudio je za 200 eura, a magarca od godinu dana za 150 eura. Stočar iz Danilovgrada kravu rase „matafonka” strosti osam godina prodavao je za euro po kilogramu žive vage, a june rase „holštajn” staro osam mjeseci po 1,80 po kilogramu žive vage. Telad stara četiri mjeseca nuđena su po 3,30 eura po kilogramu žive vage. Krava starosti sedam godina sa teletom od dva mjeseca mogla se pazariti za 700 eura. Konj star dvije godine prodavan je 150 eura.
D.Lj.




Zečevi prodavani po deset eura
Slaba je bila ponuda živine, kokoške i petlovi su nuđeni od pet do 15 eura. Morke su cijenjene 15, patke od 10 do 15, dok su ćurke prodavane 30 eura. Za zečeve je bilo potrebno izdvojiti deset eura. Bala sijena cijenjena je dva i po, a bala slame tri eura.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 14:27