Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
18/12/2022 u 23:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Tviter uklanja naloge preko kojih se promovišu druge društvene platforme

Kako je na Tviteru objavila podrška tog društvenog medija, video platforma TikTok izuzeta je iz ove mjere

Tviter je objavio da će uklanjati naloge koji su isključivo otvoreni u svrhu promocije drugih društvenih platformi i sadržaje koji sadrže linkove ili korisnička imena, javlja N1.

Ovaj korak će se odnositi na sadržaje sa društvenih platformi poput platformi Meta – Fejsbuk i Instagram, kao i Mastodon, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, dok će i dalje dozvoljavati postove sa linkovanjem sadržaja sa bilo koje druge društvene mreže, prenosi agencija Rojters.

Kako je na Tviteru objavila podrška tog društvenog medija, video platforma TikTok izuzeta je iz ove mjere.

We still allow cross-posting content from any social media platform. Posting links or usernames to social media platforms not listed above are also not in violation of this policy.

Prošle sedmice, Tviter je raspustio svoj Savjet za povjerenje i bezbjednost, volontersku grupu formiranu 2016. godine da savjetuje tu društvenu platfromu.

Ova promjena politike prati druge haotične akcije Tvitera otkada je Ilon Mask, koji je takođe izvršni direktor Tesle, kupio ovu društvenu mrežu. Otpustio je kompletan menadžment, kao i oko polovine zaposlenih, dok je razmišljao koliko da naplati za Tviterov pretplatnički Plavi servis.

Mask je takođe stopirao naloge nekoliko novinara zbog kontroverzi oko objavljivanja javnih podataka o njegovom avionu.

Vratio im je naloge posle kritika vladinih zvaničnika, boraca za slobodu ljudskih prava i novinarskih organizacija sa nekoliko strana svijeta, a neki su čak naveli da Tviter ugrožava slobodu medija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 16:48