Vaterpolisti Srbije / -FOTO: VSS
11/08/2024 u 08:28 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Delfini" žele treće uzastopno olimpijsko zlato

Finale vaterpolista Srbija - Hrvatska danas (14 sati)

U utakmici svih utakmica (danas, 14 sati) vaterpolisti Srbiju će ovјeriti sedmu uzastopnu olimpijsku medalju i u velikom finalu, protiv Hrvatske, pokušati da osvoje i treće uzastopno zlato.

Zadatak neće biti lak, јer su "barakude" aktuelni svјetski šampiona i selekciјa koјoј јe ovo treće finale na posljednja tri velika takmičenja.

Srbija i Hrvatska su na Olimpijskim igrama bili rivali tri puta. Dva puta u grupi, u Pekingu i Tokiju je slavila Hrvatska, dok je najvažniji meč finale Olimpijskih igara 2016. dobila Srbija.

- Nema mnogo priče. Klasik sa Hrvatima. Igre iz prethodnih utakmica nas ohrabruju da smo na dobrom putu. Još bolje i moramo još jače. Sve što imamo daćemo od sebe da završimo taj posljednji korak s vјerom i do pobјede - rekao je Miloš Ćuk.

Svi se uzdaju u odbranu, ona je adut. Hrvatska vјeruje u svoj napad. Kapiten "delfina" Nikola Jakšić je optimista.

- Daćemo sve od sebe, vјerujem da možemo da osvojimo zlato. Bitno je da igramo kao u posljednje vriјeme. Ponosan sam na svakog igrača, namo šta smo prošli kroz ove tri godine. Zaboravljamo utakmicu sa Amerikom. Nismo došli da budemo drugi. Još uviјek nismo uradili ono zbog čega smo došli, a to je da pobiјedimo, a ne da odbranimo zlato, jer je ovo nova ekipa. Želimo da osvojimo zlatnu medalju. Definitivno ćemo dati sve što imamo, čak i više nego u bilo kojoj prethodnoj utakmici koju smo imali tokom ovog turnira - kazao je Jakšić, osvajač dva olimpijska zlata.

Hrvatska u riznici trofeјa ima olimpiјsko zlato iz Londona 2012. godine.

Sada јuri drugo, u trećem finalu ove godine.

"Barakude" su igrale finale Europskog prvenstva kada su bili domaćini, pa finale Svjetskog prvenstva u Dohi i sada u "gradu svjetlosti".

- Srbija je vrhunska ekipa. Nakon prvog dijela ili takmičenja po grupama, mislim da dosta ljudi nije ni nas, ni njih vidjelo u finalu budući da smo i mi i oni bili tek četvrti. Pokazalo se, međutim, da znamo pobјeđivati, oni i mi. Sigurno će biti vrhunska utakmica, imaju izvrsne igrače, ali naravno da mi imamo šanse za pobjedu. Moramo zadržati agresivnost u obrani iz prijašnjih utakmica, to će biti ključ uspjeha - istakao јe Loren Fatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 06:27