OI 2024 / -FOTO: FFF-FACEBOOK
02/08/2024 u 23:17 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuska eliminisala Argentinu za polufinale OI

Uzbudljiva završnica fudbalskog turnira na OI

Fudbaleri Francuske savladali su Argentinu 1:0, u četvrtfinalnom derbiju Olimpijskih igara u Parizu. Pobjedonosni gol za ,,Trikolore”, vrijedan plasmana u polufinale postigao je Žan-Filip Mateta već u petom minutu.

Protivnik Francuskoj u polufinalnom duelu biće Egipat. Afrička selekcija se u borbu za medalje umiješala savladavši Paragvaj nakon boljeg izvođenja jedanesteraca 1:1(5:4). 

Mirovale su mreže na ,,Velodromu” sve do 71. minuta, kada je prednost Paragvajcima donio Diego Gomez. Ipak, južno-američka reprezentacija nije uspjela da sačuva vođsto, te je utakmicu u produžetke uveo Ibrahim Adel pogotkom u 88. minutu. Trećeg polufinalistu su na kraju odlučivali penali. Tamo su Egipćani bili perfektni sa svih pet golova, a ključnu razliku napravio je promašaj Paragvajca Marsela Pereza u drugoj seriji.

 U prvim polufinalnim susretima neizvjesnost je potpuno izostala. Maroko je sa 4:0 porazio SAD, dok je Španija bila nemilosrdna protiv Japana, ostvarivši trijumf 3:0. Marokancima su priliku da osvoje odličije pogocima omogućili Sufijan Rahimi, Ilijas Ahomaš, Ašraf Hakimi Mehdi Mauhub.

,,Crvena furija” je opravdala ulogu favorita, te predvođena dvostrukim strijelcem Ferminom Lopezom i Abelom Ruizom eliminisala Japance.

Polufinalni mečevi na programu su u ponedjeljak. Prvi će na teren Španija i Maroko od 18:00 časova, dok će se od 21:00 sat domaćin sastati sa Egiptom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:21