OI 2024 / -EQUIPEDEFRANCEFACEBOOK
06/08/2024 u 00:15 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Francuska i Španija u finalu OI

Favoriti uz dosta problema slavili u polufinalima na fudbalskom olimpijskom turniru

U finalu fudbalskog olimpijskog turnira na igrama u Parizu gledaćemo evropski klasik, Francuska-Španija. Obje selekcije bile su na ivici ponora, ali su ipak opravdale uloge favorita.

Muke Francuzima zadali su Egipćani, koji su sve do 83. minuta bili u prednosti golom Mehmuda Sabera. Međutim, eliminaciju domaćina spriječio je izjednačujućim pogotkom Žan-Filip Mateta, te uveo utakmicu u produžetke. U dodatnih 30. minuta do izražaja je došao kvalitet ,,Trikolora”, koji su zahvaljujući dvostrukom strijelcu Mateti i Majklu Olisu režirali potpuni preokret (3:1).

Nadomak senzacije bila je i druga afrička reprezentacija. Maroko je u prvom polufinalom okršaju poveo protiv Španije u 37. minutu, golom Sufijana Rahimija sa penala. Čuvali su Marokanci vođstvo do 66. minuta, ali je tada  ,,Crvena furija” zaigrala kako zna. Na 1:1 poravnao je Fermin Lopez, dok se za potpuni preokret i mjesto u drugom uzastopnom finalu igara pobrinuo Huanlu Sančez, koji je mrežu rivala pogodio u 85. minutu.

U finalnom okršaju, Španci će u svom petom olimpijskom finalu juriti drugu titulu, dok Francuzi iz dva učešća u borbi za zlatno odličije imaju polovičan učinak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 23:32