Slavlje Njemaca / EPA-EFE-ALEX PLAVEVSKI
07/08/2024 u 16:11 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Muk u Lilu: Uščins odveo Njemačku u polufinale, Karabatić na oproštaju bez medalje

Desni bek "pancera" koji je odigrao meč karijere i postigao 14 golova izrastao u junaka trilera

Jedan od najvećih rukometaša svih vremena Nikola Karabatić karijeru završava bez medalje - u trileru u Lilu, Njemačka je nakon produžetaka u drugom četvrtfinalu eliminisala aktuelnog olimpijskog prvaka i domaćina Francusku sa 35:34 (29:29, 14:17), a u junaka je izrastao desni bek Renars Uščins. Najprije je nakon početničke greške Dike Mema koji je do tada blistao, a kojem je loptu ukrao Julijan Koster i proigrao Uščinsa uz zvuk sirene sa 12 metara savladao sjajnog Vensana Žerara za produžetke, da bi tri sekunde prije kraja drugog produžetka ponovo poslao bombu u mrežu "eksperata" za veliko slavlje i muk u Lilu. Njemačka će u polufinalu igrati u petak protiv Španije, koja je takođe nakon produžetaka dobila Egipat (29:28). U nedjelju ćemo i dobiti novog olimpijskog šampiona.

Francuska je imala ogroman motiv da na svom terenu odbrani zlato, ali nije uspjela. Mučila se u grupi, ali je uspjela da prođe kao četvrtoplasirana, danas odigrala možda i najbolji meč na turniru, imala je i šest golova razlike (20:14) u 32. minutu, ali "panceri" se nisu predavali. Vjerovali su do kraja i na kraju su nagrađeni za tu vjeru u drami i meču koji će se pamtiti.

Uščins je odigrao utakicu karijere i postigao 14 golova, dok je kod Francuske sa 10 bio najefikasniji Mem. Međutim, na kraju je imao ulogu tragičara, a "ekspertima" nisu bile dovoljne ni čak 24 odbrane Žerara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
OI PARIZRUKOMET OI
19. septembar 2024 02:16