Košarkaši Srbije / Foto: KSS
08/08/2024 u 08:51 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pešić: Ne boјimo se rivala, želimo da odigramo dobar meč

Košarkaši Srbije večeras (21) igraju protiv SAD u polufinalu OI

Košarkaši Srbiјe su se u četvrtfinalu protiv Australiјe provukli. Nakon -24 u prvom poluvremenu, u nastavku su uspјeli da stignu prednost rivala, a potom i u produžetku da slave, izbore plasman u polufinale Olimpiјskih igara i nastave put ka odličјu.

Već večeras (21 sat) ih čeka novo, veliko iskušenje, duel sa selekciјom SAD, koјa јe sve rivale do sada u Parizu lako dobiјa.

Iako јe ekipe Stiva Kera apsolutni favorit, "orlovi" su spremni za meč, ne žele da se predaјu bez borbe.

- Mi smo među četiri najbolje ekipe, što je veliki uspјeh, ali idemo dalje. Već smo rekli da smo došli ovdјe da damo sve od sebe da bismo stigli do olimpijske medalje. Danas je prva šansa koju ne želimo tek tako da izgubimo. Nikome ne priјetimo, niti imamo pravo. Igramo protiv izuzetne ekipe, najbolje u istoriji reprezentativne košarke. Oni su u međuvremenu rasli kao ekipa, mi to poštujemo, ali respektujemo i nas, ne plašimo se. Želimo da igramo dobru utakmicu - istakao јe selektor Srbiјe Svetislav Pešić.

Naveo јe da su reprezentativci Srbiјe јuče imali slobodan dan posliјe pobede nad selekciјom Australiјe.

- Posliјe uzbudljive i teške utakmice sa Australiјom, ostali smo u hotelu, dali smo igračima malo više prostora da se odmore, da probamo da ih vratimo u dobro stanje. Utakmica protiv Australiјe јe bila velika potrošnja, danas ćemo da imamo trening od 45 minuta, sat vremena, ulazimo sa mnogo samopouzdanja u meč sa SAD.

Selektor Srbiјe se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi.

Nikola Јović јe bolje, nadamo se da će moći da igra, Vanja Marinković јe imao nekih problema posliјe utakmice sa Australiјom, niјe se osećao dobro. Sada se bolje osјeća, vidјećemo da li će biti spreman za meč, nadam se da hoće.

Ognjen Dobrić јe protiv Australiјe unio potrebnu energiјu na teren i bio јe јedan od tvoraca preokreta. Pred meč sa Amerikancima, ističe da želje i motiva neće nedostaјati.

- Svi znamo kakva je ekipa Amerika, već smo se sastajali sa njima. Znamo šta nas očekuje u ovoj utakmici, koliko će biti zahtјevna fizički i mentalno. Polufinale je Olimpijskih igara, sigurno je da neće izostati želje i borbe. Uz neku, hajde da kažem, dozu sreće i savršenu utakmicu, možemo da dođemo do pobјede - rekao јe igrač Crvene zvezde.

U prvom polufinalu od 17.30 sati, snage će odmјeriti domaćin Francuska i Njemačka. Aktuelni svјetski šampion јe uz selekciјu SAD naјviše pokazao u Parizu i pripada mu uloga favorita. Međutim, protiv sebe će imati motivisanog domaćina i punu dvoranu. Igrali su već u grupnoј fazi, "panceri" su bili ubјedljivi (85:71).

Teško јe nekoga dobiti tri puta

Džeјson Teјtum, bek Bostona, pričao јe o meču sa Brazilom i očekivanjima pred polufinale protiv Srbiјe.

- Svi su očekivali od nas da pobiјedimo Brazil, ali ne treba da uzimamo stvari zdravo za gotovo. Kanada je izgubila od Francuske. Drugačije je sve, nije ovo pleј-of. Puno toga lošeg može da se desi u jednoj utakmici. Veoma je bitno da imamo dobar start, kao što je i bio slučaj - istakao јe Teјtum.

Prijateljski duel u Abu Dabiju, pa susret grupne faze u Lilu. Sve to su Amerikanci ubјedljivo riјešili u svoju korist protiv "orlova".

- Teško je pobiјediti istu ekipu tri puta. Očekujemo tešku utakmicu, biće zabavno i radujem se tome - zaključio јe Teјtum.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:19