Угоститељима није дозвољено да организују славља / -Архива Дана
30/01/2022 u 06:50 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Апел угоститеља и музичара надлежнима: Или свадбе, прославе и рођендани, или протести

Тренутне епидемиолошке мjере су неправедне према нашим дjелатностима. У том диjелу се сматрамо дискриминисаним у односу на остале, поручују представници три удружења

Удружења Угоститељи Подгорице, Евент центара Подгорице и Естрадних умjетника Црне Горе затражили су од надлежних органа да укину постојеће епидемиолошке мјере како би могли да организују свадбе, рођендане и друге приватне прославе. По важећим епидемиолошким мјерама Министарства здравља које су на снази до 3. фебруара, угоститељским објектима је забрањено организовање славља, док је музички програм дозвољен до 23 часа уз учешће пjевача и музичара, али уз обавезу да пjевачи и музичари посjедуjу jедан од доказа из Ковид потврде. Такође, дозвољено је и емитовање музике коришћењем електроакустичне опреме акустичних и електроакустичних уређаjа унутар и на тераси угоститељског обjекта, уз поштовање прописаних мjера.

Представници три удружења поручују надлежнима да ће, уколико не уваже њихов апел, бити принуђени да сви, укључуjући и запослене као и чланове породица, изађу на протесте до коначног испуњења њихових захтjева.
– Тренутне епидемиолошке мjере су неправедне према нашим дjелатностима. У том диjелу се сматрамо дискриминисаним у односу на остале. Ситуација у смислу пословања jе економски неодржива. Онемогућено пословање утиче и на немогућност исплате зарада запосленима. Досадашње одлуке и мjере надлежних органа нису уважиле специфичности наших дjелатности. Тренутна епидемиолошка ситуациjа не оправдава оволико ригорозне мjере што се тиче ограничавања рада угоститеља и музичара. Обзиром да смо угрожени од почетка пандемиjе и да смо увиjек први на тапету за затварање приликом повећања броjа заражених – наводе из три удружења.

Из удружења су послали апел надлежним органима.
– Тражимо да се одмах укину ограничења, у смислу важећих епидемиолошких мjера и да се омогући организовање приватних забава, прослава у угоститељским обjектима и приватним просториjама, како би нормално обављали дjелатности. Такође, тражимо да се рад музичара и свих угоститељских обjеката омогући без икаквих ограничења. Тражимо да надлежни органи, приликом доношења евентуалних нових мjера (а коjа се тичу наших дjелатности) обавезно консултуjу и у процес изналажења рjешења, укључе представнике наших удружења. Ми морамо бити партнери у борби против ковид 19 – поручују представници три удружења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 16:25