Испуцао асфалт / фото: Д.Љ.
17/07/2021 u 09:20 h
Д.Љ.-М.Л.В.Д.Љ.-М.Л.В.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Асфалт у Новосадској улици у Маслинама стар пола вијека

У вечерњим часовима родитељи са дјецом не могу да прошетају, јер појединци "дивљају" аутима и моторима. Шетње нема, само можемо да се затворимо сви у куће и послије 21 час нема изласка на улицу, истакао је Пренкочевић

Новосадска улица у Маслинама добила је асфалт прије скоро пет деценија и од тада, како кажу мјештани он није обнављан, те да је неопходно да се што прије реконструише. Дотрајао асфалт, непостојање тротоара и сигнализације, поломљени успоривачи брзине само су неки од проблема који муче мјештане ове улице.

Мјештанин Марјан Пренкочевић потврђује да је од асфалтирања прпшло пола вијека и да за све ове године ништа није обнављано.

image

Марјан Пренкочевић

фото: Д.Љ.

– Како тада нијесу направљени тротоари, тако ни дана данашњег. У вечерњим часовима родитељи са дјецом не могу да прошетају, јер појединци "дивљају" аутима и моторима. Шетње нема, само можемо да се затворимо сви у куће и послије 21 час нема изласка на улицу. "Лежећи полицајци" су постављени прије неколико година и доста њих је оштећено. Атмосферску и фекалну канализацију имамо, али је реконструкција комплетне улице неопходна и обавезно да се поставе барем четири "лежећа полицајца", али не пластична, већ они који се сада постављају по граду од бетона – поручује Пренкочевић.

Из ПГ бироа без одговора

Да ли ће и када бити реконструисана Новосадска улица питали смо Агенцију за изградњу и развој Подгорице. Из Агенције на чијем је челу Срђан Раичевић нам је саопштено да су одговоре прослиједили ПГ бироу, али они „Дану“ нијесу послали.

Драго Драгојевић истиче да има проблема са лошим падом који је направљен испред његове капије и да му током кишног периода вода улази у двориште.

image

Драго Драгојевић

фото: Д.Љ.

– Направљен је лош пад и када падају кише испред куће не могу од воде да изађем, јер ми све вода улази у двориште. Постојала је раније решетка, али су је премјестили на друго мјесто и само се скупља вода, право језеро се направи. Возачи када пролазе не воде рачуна и вода прска до улазних врата. Долазили су из разних комисија да виде, али нико ништа није урадио. Све је ту наопако направљено. Улица је доста оштећена, ко зна кад је асфалт направљан, а тротоара нема – навео је Драгојевић.

image

Новосадска улица спремна за реконструкцију

фото: Д.Љ.

Да је саобраћајници неопходна реконструкција сагласан је и Саша Шкалић.

– Требало би да се асфалт рекоструише, јер је зрео за поправку. Тротоара немамо, неопходно је да се он направи макар Брзо се вози и о томе би требало да се поведе нарочито рачуна. Успоривачи брзине су пластични и деси се да често буду отуђени, па би због тога требало направити можда оне са обиљеженим пјешачким прелазима од бетона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:20