/ Фото: ПГ биро
15/07/2021 u 11:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Баке и деке сада имају бесплатан превоз: Комшо стигао у Подгорицу

Доказујемо да Подгорица иде у корак са развијеним свијетом, поручује градоначелник Вуковић

Електрично возило за превоз старијих суграђана, кавалир Kомшо, стигло је у Подгорицу, а Вук Вукашиновић испред компаније Телеком уручио је кључеве градоначелнику Ивану Вуковићу.

image
Фото: ПГ биро

- Главни град је успјешно реализовао један веома важан пројекат који има двије димензије, а доминантно је фокусиран на социјалну. Идеја је да користећи ово електрично возило омогућимо нашим суграђанима старије животне доби бесплатан превоз до оних мјеста која су за њих значајна. Са друге стране, свакако да је у питању једна еколошка прича која је на трагу свих наших напора да Подгорицу учинимо што зеленијом - истакао је Вуковић.

image
Фото: ПГ биро

Градоначелник је саопштио да ће брендирање бити ускоро завршено, као и да ће бити означена путања којом ће се Kомшо кретати, те да нема никакву дилему да ће крајњи корисници бити изузетно задовољни. 

- За 15-так дана предајемо га на употребу становницима Подгорице. Градоначелник, иначе искусни возач, ће се наћи за воланом ‘Kомша’ на првој званичној вожњи- казао је Вуковић. 

image
Фото: ПГ биро

Навео је да на овај начин Главни град још једном доказује да Подгорица иде у корак са развијеним свијетом.

- Уколико буде интересовања за ову врсту услуге, већ наредне године ћемо кренути са набавком барем још једног возила овог типа - закључио је Вуковић. 

image
Фото: ПГ биро

Подсјећамо, тендер за избор најповољнијег понуђача за набавку електричног возила расписан је у априлу ове године.

У року за достављење понуда пристигла је понуда понуђача Црногорски Телеком Ад Подгорица понуђеном цијеном од 43.980 еура без ПДВ- а и роком испоруке 90 дана од дана закључивања уговора. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

13. septembar 2021 19:35