29/05/2022 u 15:48 h
M.VujisićM.Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Баскет у мом кварту‘‘ добио првог шампиона: Олд пуб побjедник спектакла

У програму завршног турнира, нашло се и такмичење у шуту за три поена, коjе jе освоjио Милош Петровић из екипе Кучи, коjи jе у финалу "за длаку‘‘ био бољи од Александра Пjешчића Фрулаши, истичу из Секретаријата за културу и спорт

Екипа Олд пуб у саставу Марко Кољевић, Лука Никаљевић, Милован Скенџић и Вук Радетић шампион jе завршног турнира манифестациjе "Баскет у мом кварту‘‘, коjи jе синоћ у организациjи Секретариjата за културу и спорт Главног града одржан на терену у Његошевом парку. Како истичу из Секретариjата за културу и спорт, надметање 16 наjбољих баскеташких екипа, коjе су кроз 5 квалификационих турнира у подгоричким насељима и квартовима Загорич, Стари Аеродром, центар, Голубовци и Блок V, избориле пролаз на финални турнир, дониjело jе феноменалан баскет и жестоку борбу, коjу су нериjетко одлучивали детаљи.

image
-

– У првоj фази такмичења формиране су четири групе са по четири екипе, коjе су се такмичиле по систему "свако са сваким", након чега су по двиjе наjбоље избориле пролаз у четвртфинале. Из групе А на други дио турнира пласирале су се екипе Олд пуб и Лимун, из групе Б Тристар и Парни ваљак, из групе Ц Ред Цросс и Фрулаши, док су из групе Д даље прошли Кучи и Иваниш и синови. У Четвртфиналне мечеве Олд пуб jе надиграо Парни ваљак 12:9, Ред цросс jе био бољи од Иваниша и синова 18:15, док су Фрулаши побиjедили Куче 11:8. Наjнеизвjесниjе било у дуелу Лимуна и Тристара, коjи су меч риjешили у своjу корист 9:8. Ни у полуфиналима ниjе изостала драма, изненађење завршног турнира, млада екипа Фрулаша, триjумфовала jе против Лимуна 16:15 и обезбиjедила учешће и великом финалу, док jе на другом кошу Олд пуб савладао Ред цросс 18:15. У мечу за треће мjесто побjеду против Лимуна и новчану награду у износу од 500 еура освојила jе екипа Ред цросс, у саставу Петар Стоjановић, Марjан Стоjановић, Горан Миљеновић и Мирко Вулетић, док у финалу дилеме ниjе било искусниjи Олд пуб jе без проблема 21:7 "риjешио" изморене Фрулаше Василиjе Никчевић, Александар Пjешчић, Филип Ђуровић, Марко Раичковић и крунисао се као први шампион "Баскета у мом кварту‘‘. Побjедницима jе припала награда у износу од 1300 еура, док су такмичарима из другопласиране екипе џепови пуниjи за 700 еура – саопштили су из Секретариjата за културу и спорт.

image
-

У програму завршног турнира, коjи су маестрално водили Игор и Александар Шуковић, нашло се и такмичење у шуту за три поена, коjе jе освоjио Милош Петровић из екипе Кучи, коjи jе у финалу "за длаку‘‘ био бољи од Александра Пjешчића Фрулаши, чиме jе своj банковни салдо увећао за 100 еура. Турниру jе, у своjству посматрача, присуствовао и градоначелник Иван Вуковић

image
-

Како истичу из Секретариjата за културу и спорт обећали су баскеташки спектакл који су како наводе "испоручили‘‘.

– Навиjачима коjи су у великом броjу дошли на култни подгорички терен да подрже своjе омиљене екипе и уживаjу у добром баскету. Дугуjемо захвалност свима коjи су доприниjели да све протекне у наjбољем реду и да организациjа буде на високом нивоу. Ипак, посебно хвала иде такмичарима, коjи су се, у духу фер плеjа, беспоштедно борили и свим присутним приредили догађаj за памћење. Концепт "Баскета у мом кварту‘‘ се показао изузетно успjешним, у свом првом издању окупио jе 52 баскеташке екипе, што jе резултат за понос. Вjеруjемо да смо поставили чврсте темеље да ова манифестациjа постане традициjа, и да у наредним едициjама обухвати више спортова – саопштили су из Секретариjата за културу и спорт.

image
-
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 15:44