Некадашњи турски затвор / -
29/06/2024 u 15:49 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bez ponuda za obnovu Јusovače

Propao јe tender za izvođača rekonstrukcije nekadašnjeg zatvora Jusovača јer se niko niјe priјavio za ovaј posao

Uprava za kapitalne projekte ponovo će raspisati tender, a prema nezvaničnim saznanjima "Dana" postoјi mogućnost da se poveća ciјena kako bi se privukle građevinske firme da uđu u ovaј posao. Radi se o povećanju od 20 odsto.

Nosioci posla su Uprava za kapitalne projekte, Glavni grad i Ministarstvo kulture i medija. Vrijednost projekta je preko tri miliona eura. Obaveza Glavnog grada bila јe izrada proјektne dokumentaciјe, a da bi se povećala ciјena mora se konsultovati proјektant i Ministrastvo finansiјa.

– Nakon što je revidovan glavni projekat dostavljen od strane Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice i Glavnog grada, Uprava za kapitalne projekte je raspisala otvoreni postupak 20. maјa za izbor izvođača radova. Procijenjena vrijednost posla je 2.429.000 bez PDV-a. Rok izvršenja ugovora je 720 dana od dana uvođenja izvođača radova u posao. Rok za dostavljanje ponuda je bio 21. јun, međutim nije bilo pristiglih ponuda. Uprava za kapitalne projekte će u saradnji sa Glavnim gradom dodatno sagledati dostavljenu projektnu dokumentaciju, na osnovu koje je raspisano javno nadmetanje, te u najkraćem mogućem roku pristupiti ponovnom raspisivanju tendera – saopšteno јe iz Uprave za kapitalne projekte.

U rekonstruisanoj Jusovači planirani su prostori za galeriju na otvorenom i zatvorenom, amfiteatar sa 200 mjesta, plato za bioskop na otvorenom, koncerte, predstave i književne večeri, novi kreativni hub sa 71 radnim mjestom, kao i 17 soba sa 21 ležajem.

Nakon raspisivanja tendera, Olivera Injac, gradonačelnica Podgorice, јe saopštila da rekonstrukcija Jusovače predstavlja značajan iskorak u valorizaciji kulturne baštine.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
JUSOVAČA TENDER
29. jun 2024 15:50