Мјештани желе бољу инфраструктуру / -Архива
07/12/2021 u 12:00 h
Andrijana Dabanović -
Милица Вујисић
Andrijana Dabanović -<br/>Милица Вујисић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Без рушења ограда нема ширења Љешкопољске улице

Неопходно је и проширење гробља, па би могли разговарати са власницима парцеле у близини и понудити им да се она откупи, казао је Миомир М. Мугоша

Један број мјештана Љешкопољске улице не дозвољава да се она реконструише и прошири, јер би им се рушиле ограде, али покушаћемо поново да разговарамо са њима и постигнемо договор, рекао је Иван Вуковић, градоначелник Подгорице на синоћњем састанку са становницима мјесних заједница Доња Горица, Љешкопоље, Барутана, Градац, Бери-Круси и Комани. Реконструкцију Љешкопољске тражило је неколико грађана, и Вуковић је одговарајући казао да то не могу да чине због имовинских спорова. Потом је на неопходност реконструкције указао Миомир М. Мугоша, посланик ДПС-а.

– Ово није проблем од скоро, већ је био актуелан и кад је мој рођак био градоначелник, па послије Миго и сад ви. Молимо вас да реконструкција ове улице уђе у буџет, јер би сигуран сам, сви пристали на експопријацију. Неопходно је и проширење гробља, па би могли разговарати са власницима парцеле у близини и понудити им да се она откупи – казао је Мугоша.

Вуковић је након Мугошине реакције казао да ће поново разговарати са мјештанима.

– За проширење ове улице треба нам сагласност људи којима се уклањају ограде. Оне би се морале порушити, а власници то не дозвољавају. Замолићу колеге да разговарају са тим људима. План нам је и да се валоризује брдо Горица и да се направи спортско-рекреативна зона – каже Вуковић.

Вуковића питали како до посла

Један суграђанин на јавној расправи питао је градоначелника Ивана Вуковића како да запосли кћерку. Навео је све њене стручне кавалификације, као и да је својевремено имао обећање од Мугоше, не наводећи име, за запослење. Вуковић је на то одговорио да пошаље си-ви, и чека конкурс, јер добрих правника увијек треба.

Jелена Поповић из Кокота тражила је да линија Л-44/55 буде редовнија.

– Не мање од 15 аутобуса ћемо добити у наредних пола године, да се грађани више не возе, што би Подгоричани рекли, крнтијама – истиче Вуковић.

Никола Војиновић и Андро Лаковић указали су на проблем који имају са земљиштем које је ПУП предвидио да буде зелена површина јер ништа не могу да раде. Вуковић је казао да то ни Главном граду не одговара, јер имају доста инвеститора који траже да ту започну бизнис, али да планови од 2019. године нијесу њихова надлежност. Милош Вукчевић тражио је реконстуркцију спортског комплекса у Фармацима. Владо Томовић, директор Агенције за становање радове је обећао почетком следеће године. Горан Мишковић за Крусе тражио је расвјету.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:07