Без воде нема туризма / - фото: Д.С.
27/06/2021 u 09:40 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Без воде и путева нема унапређења туризма

Регионални водовод неће ријешити овај проблем. Он то не умије и не може мимо нас, морамо наћи адекватне реализаторе тог посла, одговорне овом граду, казао је одборник Милош Шуштер

Одборник Милош Шуштер каже да се не можемо говорити о високом туризму ако није обезбијеђено редовно водоснабдијевање у одређеним крајевима барске општине.

- Регионални водовод неће ријешити овај проблем. Он то не умије и не може мимо нас, морамо наћи адекватне реализаторе тог посла, одговорне овом граду. Друго, са оваквим путевима не можемо унаприједити туризам. До Бара се не може доћи нормалним путем. Да се оде до тунела Созине потребно је да претходно узмете бенседин, преко Сутормана је ужасан пут, а пут до Скадра је посебно мучење. То су кључне ствари које превазилазе могућности нашег града. Даћу предлог, не знам како ћете га схватити. Ми смо имали и раније Владе које нијесу показале велику бригу. И сада имамо Владу која је таква каква јесте, има и успјеха и неуспјеха, али предлажем да наш град позове предсједника Владе и министра капиталних инвестиција, да се проблеми око којих причамо сублимирају, да се дају адекватне информације са предлогом мјера и да искористимо могућности које постоје за Западни Балкан, а то су девет милијарди еура бесповратних средстава и 20 милијарди које ће се пласирати под повољним условима. Многи проблеми могу се реализовати и као приватно-јавна партнерства. Морамо остварити сарадњу са онима који могу да помогну да се ове ствари ријеше, независно од тога да ли гајимо симпатије или не према неком- каже Шуштер.

Према ријечима директора ТО Бар Емил Кукаља, без страних инвестиција у области туризма, самостално и без подршке централне власти „не можемо да направимо значајан искорак у области туризма”.

-  То морају бити одговорни инвеститори. Када дође велики и значајан инвеститор праве се и два корака напријед - каже Кукаљ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:07