Jelena Borovinić Bojović / -SKUPšTINA GLAVNOG GRADA
15/09/2024 u 11:16 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Borovinić Bojović čestitala Dan demokratije: Gradski parlament je primjer transparentnosti

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović čestitala je građanima i građankama Podgorice i Crne Gore Međunarodni dan demokratije, koji se obilježava danas

– Demokratija ili vladavina naroda, čiji se dan obilježava danas u svim civilizovanim zemljama svijeta, nije samo oblik društvenog uređenja kojem teži savremeno čovječanstvo, već i jedan temeljni princip, pa i način života zasnovan na poštovanju, pravednosti, ravnopravnosti i slobodi. Istorija je na bezbroj konkretnih primjera dokazala da samo društva utemeljena u demokratiji mogu da ostvare kontinuitet u razvoju i napretku, kako društvenom, tako i tehnološkom - saopštila je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da današnji praznik opominje i nas u Podgorici i Crnoj Gori da moramo baštiniti demokratiju kao trajnu vrijednost, zadatak i cilj kojem težimo.

– To nije lako, jer demokratija zahtijeva napore i principijelnost, a ponekad i žrtvovanje pojedinačnih interesa. Skupština Glavnog grada u prethodnih godinu i po bila je primjer transparentnosti i mjesto u kojem se mogao čuti glas svih predstavnika našeg društva o brojnim temama koje smo pokretali, svjesni da je dijalog samo jezgro demokratije. Uvjerena sam da će naš parlament i u budućnosti nastaviti istim putem, sa sviješću da demokratija nikada ne može biti zauvijek osvojena, već da se svakog dana moramo boriti za nju i da se ta borba nikada ne završava. Ovo je prilika da pozovem sve Podgoričane i Podgoričanke da aktivno učestvuju u toj borbi, da budu dio demokratskih procesa kroz koje naše društvo jača i napreduje, stvarajući na taj način uslove za bolji kvalitet života svih nas pojedinačno - poručila je Jelena Borovinić Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 11:17