/ -
26/03/2024 u 16:42 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Žene ne smiju da sumnjaju u svoju snagu i moć

Unija poslodavaca dodijelila je nagrade "Naj menadžerke u Crnoj Gori", a u kategoriji medija nagradu su dobile Rajka Raičević, programska direktorka "Adria" TV i Vedrana Tadić Tarailo, glavna i odgovorna urednica portala Montenegro magazin

Skupština Glavnog grada daće podršku svakoj dobroj incijativi koja ide u pravcu osnaživanja žena, njihovog položaja i perspektive u našem društvu, poruka je Jelene Borovinić Bojović, predsjednice Skupštine Glavnog grada, sa današnje konferencije "Žene u menadžmentu – snaga promjena i ekonomskog napretka", koja je održana u organizaciji Unije poslodavaca Crne Gore, uz podršku Gradskog parlamenta i Međunarodne organizacije rada.

– Ponosna sam što vidim ovdje među vama toliko talentovanih, ambicioznih i uspješnih žena, spremnih da podijele svoja iskustva o liderstvu, razvoju i najboljim načinima za osnaživanje žena u svim oblastima njihovog djelovanja. Vjerujem da stavljajući u fokus temu uspješne i ostvarene žene dajemo inspiraciju novim naraštajima i na taj način podstičemo razvoj cjelokupnog našeg društva. Trebamo se podsjetiti da smo već prešli ogroman put društvenog razvoja da bismo uopšte došli u situaciju da danas slavimo uspjehe ženskog liderstva i preduzetništva – kazala je Borovinić Bojović.

Ona je istakla da živimo u vremenu u kojem je ravnopravnost polova potreba, a ne samo priželjkivani cilj.

– Žene donose jedinstvenu perspektivu i kreativnost bez koje se ne može zamisliti funkcionisanje i razvoj društva u 21. vijeku. Govoreći iz svog ličnog iskustva na liderskim pozicijama, željela bih da ohrabrim svaku ženu da uđe u političku ili biznis arenu, da prihvati izazove koji sa tim dolaze, zato što na kraju sa njima dolazi i ogromna satisfakcija zbog činjenice da smo u mogućnosti da podstaknemo pozitivne promjene i da pomognemo ljudima, pa makar to bio nekad i samo jedan čovjek. Žene nikada ne smiju da sumnjaju u svoje potencijale, snagu i moć koju imaju da čine velike stvari, samo ako to žele. Kako je to slikovito rekla Elenor Ruzvelt: "Žena je poput vrećice čaja – nikad ne znaš koliko je jaka dok se ne nađe u vrućoj vodi". Upornim zajedničkim radom možemo srušiti sve prepreke, razbiti limite i utrti put kojim će lakše koračati žene novih generacija – rekla je Borovinić Bojović.

Na konferenciji su govorili ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, guvernerka Centralne banke Crne Gore Irena Radović, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore Slobodan Mikavica, nacionalna koordinatorka Međunarodne organizacije rada Nina Krgović...

Unija poslodavaca dodijelila je nagrade "Naj menadžerke u Crnoj Gori". U kategoriji privrede priznanja su dobile Sanja Ćalasan, izvršna direktorica pivare "Trebjesa" i Milena Raičković, direktorica pravnih poslova u ljudskih resursa Hotelske grupe "Budvanska rivijera", u kategoriji javnog sektora Bojana Femić Radosavović, izvršna direktorica Fonda za inovacije Crne Gore i Marijeta Barjaktarović Lanzardi, iz kategorije civilnog sektora Veloda Hodžić, direktorica NVO "Ikre" iz Rožaja i u Đina Janković, generalna sekretarka i projektna menadžerka Udruženja zaštite na radu Crne Gore. Iz kategorije medija nagradu je dobila Rajka Raičević, programska direktorka "Adria" TV i Vedrana Tadić Tarailo, glavna i odgovorna urednica portala Montenegro magazin i izvršna direktorica kompanije "VD Pres".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:28