/ -
03/02/2022 u 14:29 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ботуњани поручили: Градња колектора на силу не постоји

Досадашња власт Подгорице ниjе хтjела до сад да нас чуjе, види, саслуша или уважи наше захтjеве, поручују житељи Мјесне заједнице Ботун.

Становници Ботуна још једном су поручили Главном граду да неће лако ићи постављање камена темељца за градњу Постројења за пречишћавање отпадних вода јер ће се они чврсто противити изградњи на тој локацији.

– Градња на силу не постоjи и не мора градоначелник да буде доктор наука да би то схватио. Циjенећи приjеко потребно рjешавање отпадних вода Подгорице, као и борбу политичких субjеката у изборноj години, желимо да кажемо да ниjесмо противници градње построjења, али се одлучно противимо локациjи. Досадашња власт Подгорице ниjе хтjела до сад да нас чуjе, види, саслуша или уважи наше захтjеве. Није нам омогућено на jавним расправама да искажемо став о загађеноj животноj средини, а сада желе градњом построjења на 50 метара од наших кућа додатно да угрозе средину. Управа Главног града жели да крене у изборну кампању и добиjе повjерење грађана преко овог проjекта коjи jе презентован Влади и Европским партнерима и банци без слова противљења локалног становништва око градње построjења на тоj локациjи – саопштили су житељи Мјесне заједнице Ботун.

Они наводе да шест година ништа није улагано у њихово насеље.

– Шест година ниjесмо видjели нови асфалт. Неуслован нам jе прилаз ка мjесноj заjедници, више година рупе нијесу крпљене, лош градски превоз... Градоначелниче нема градње построjења на тоj локациjи ни у вашем мандтау ни након вашег управљања градом, иако jе градња постројења ваша пуста жеља, баш као и ваших предходника коjи су у свакој изборноj кампањи наjављивали исто – кажу Ботињани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:34