/ -FOTTO: ČISTOćA
09/09/2024 u 12:22 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čistoća: Prostor u centru grada je u privatnom vlasništvu

Iz preduzeća Čistoča reagovali su na navode Andrije Klikovca, šefa kluba odbornika DPS-a, koji je je ukazao na zapuštenost i prljavštinu u centru grada.

Oni podsjećaju Klikovca da je Čistoća zadužena za održavanje čistoće javnih površina na prostoru grada.

– Još jedno podsjećanje, čak i za pojedine odbornike u Skupštini Glavnog grada, koji bi trebali znati nadležnosti privrednih društava čiji je osnivač Glavni grad. Ističemo, jer je odbornik Klikovac svojom objavom o ‘ruglu, nehigijeni i nemaru u centru Podgorice‘ ili pokazao nepoznavanje gore navedenog, ili je ponovo pokušao ‘smisliti‘ priču kojom će negativno komentarisati rad Čistoće –  saopštili su iz Čistoće. 

Oni podsjećaju da je prostor o kojem Klikovac priča u privatnom vlasništvu, pa je i obaveza održavanja njegove higijene nadležnosti vlasnika.

image
-

– Međutim, naše ekipe su juče uklonile komunalni otpad iako, ponavljamo, to nije u nadležnosti Čistoće, ali nijesmo željeli da se ove fotografije zloupotrebljavaju ovih dana, iz svima poznatih razloga. Takođe su očišćene korpe koje se nalaze u atrijumu zgrada u Bloku IX, koje su bile pune velikih kesa ‘kućnog‘ otpada, iako im to nije namjena. I o tome smo bezbroj puta govorili, nedavno je urađen i video na tu temu, ali pojedinci navike ne mijenjaju– poručuju iz preduzeća.

Oni apeluju na poštovanje pravila odlaganja otpada zbog, kako kažu, svih nas i zbog vrijednih ljudi koji se svakodnevno trude da nam zajedničke prostore učine ljepšim. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 13:47