Dajković sa mještanima ulica Vasa Bracanova i Sava Orovića / - GLAVNI GRAD
28/11/2023 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dajković obišao Masline: Nadležni će očistiti kanal, građani da ne bacaju smeće

Poplave se dešavaju i zbog ljudskog faktora, naglasio rukovodilac Službe za građane Vladislav Dajković koji je sa mještanima obišao kanale tog podgoričkog naselja

Vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković obišao je mještane iz ulice Vasa Bracanova u Maslinama koji su više puta prijavljivali izlivanje vode iz kanala u neposrednoj blizini, što za posljedicu ima poplave u cijelom potezu između ulica Vasa Bracanova i Sava Orovića.

Pored obilnih kiša koje nose razni otpad koji onemogućava nesmetano oticanje atmosferskih voda, Dajković je istakao i da odgovornost za česte poplave u ovom dijelu maslina izazivaju i nesavjesni građani koji u kanale bacaju smeće, neovlašćeno ih pregrađuju i time smanjuju protok vode.

- Osim toga, potencijalnim poplavama naročito su izloženi objekti koji se nalaze uz rijeke i potoke - kazao je Dajković.

Glavni grad razumije probleme sa kojima se građani suočavaju tokom vremenskih neprilika, te da su sve službe u stanju pripravnosti, poručio je Dajković.

- Imajući razumijevanje za svačiju muku, posebno onih savjesnih građana, uputiću inicijativu ka nadležnim preduzećima da sa adekvatnim mašinama izvrše čišćenje nekoliko kanala i time obezbijede nesmetan protok vode. Gradske službe će uvijek biti na usluzi svojim građanima, ali pozivam one neodgovorne građane da ipak razmisle dva puta prije nego što sami kreiraju štetu, prvenstveno sebi, a onda i svojim komšijama i naselju - zaključio je Dajković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 19:11