/ -пг биро
28/02/2022 u 15:59 h
M. VujisićM. Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегациjа Главног града на Форуму градоначелника Медитерана

Градоначелници градова Средоземља усвоjили и потписали Фирентинску повељу, коjа представља "мост" између Европе и медитеранског регион.

Делегациjа Главног града на челу са Љиљаном Шћепановић, руководитељком Службе за међународну сарадњу, учествовала jе на "Форуму градоначелника Медитерана" коjи jе окупио све градове земаља Средоземља, а догађаj jе организован под покоровитељством града Фиренце. Одржана jе и конференциjа бискупа земаља Средоземља, у организациjи Римске католичке цркве.

– Учесници дводневне конференциjе разговарали су о култури, здравственоj заштити у доба пандемиjе ЦОВИД-19, заштити животне средине, екосистема, али и о миру, солидарности, сарадњи и суживоту између земаља Средоземља, имаjући у виду културолошке, религиjске и цивилизациjске везе, а све у циљу jачања економске и друштвене стабилности. Порука међународног догађаjа jе "Уjединити градове како би се уjединили народи" – саопштили су из Служба за међународну сарадњу.

image
-пг биро

Посљедњег дана Конференциjе, градоначелници градова Средоземља су усвоjили и потписали Фирентинску повељу, коjа представља своjеврстан "мост" између Европе и медитеранског региона, са поруком "Мир и достоjанство, вриjедности Медитерана"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 15:57