Баровић, Вуковић и Цановић / -Архива
25/12/2021 u 13:41 h
Н.С.-Д.Љ.Н.С.-Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

До краја наредне године 1.000 нових паркинг мјеста

У седам саобраћајница у граду биће промијењен режим саобраћаја па ће оне постати једносмјерне, најавио је Иван Вуковић, градоначелник

Главни град ће у наредних пар мјесеци добити 350 нових бесплатних паркинг мјеста. Очекујемо да ћемо у наредном периоду премашити броjку од 500, а идеjа jе да до краjа идуће године у Подгорици имамо 1.000 нових паркинг мjеста, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник. Он је на прес конференцији на којој су представљене будуће активности на регулациjи саобраћаjа и обезбjеђивању нових паркинг мjеста, саопштио и да ће у седам саобраћајница у граду бити промијењен режима саобраћаја.

– У jедном броjу саобраћаjница умjесто двосмjерног биће уведен jедносмjерни режим саобраћаjа, а грађани ће имати могућност да аутомобиле паркираjу на другоj коловозноj траци. Риjеч jе о улицама Омладинских бригада, IV пролетерске бригаде, Београдскоjи, Херцеговачкоj, Улици 19. децембра, Улици Новака Милошева (код гараже), као и Улици Ивана Милутиновића. У овом тренутку су затворене Херцеговачка и Његошева улица. Бокешка улица jе привремено отворена за саобраћаj, а разматра се могућност увођења истог режима у Улици Слободе – саопштио је Вуковић.

Директор Паркинг сервиса Нусрет Цановић је навео да jе МЗ Нова варош оптерећена великим броjем нових возила те да ће грађани бити задовољни измјенама које су спремили.

–План jе да улице између Булевара Ивана Црноjевића и Београдске улице са запада и истока и простор између улица Риста Стиjовића и 19. децембра пређу у режим jедносмjерних саобраћаjних токова, на начин што би Београдска улица на потезу од хотела Зиjа ка улици Риста Стиjовића била jедносмjерна, а потез лиjево од Хотела Зиjа ка Градском стадиону такође би био jедносмjерна улица. Бочне улице би биле jедносмjерне и имале би излаз на Булевар Ивана Црноjевића, чиме би добили двиjе одвоjене кружне кретње, гдjе би убрзали саобраћаjни ток и омогућили лакше кретање људи коjи живе у тим градским блоковима - рекао је Цановић.

Секретар за планирање простора и одрживи развоj Миљан Баровић истакао jе да је Главни град свjестан проблема у саобраћају те да су као критичне тачке препознати простори око Дома здравља и ОШ "Саво Пеjановић", зграде Министарства екологиjе просторног планирања и урбанизма и простор између улица Марка Миљанова и Вука Караџића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:07