/ -DJORDJE CMILJANIC
09/09/2024 u 08:57 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dogodine vrtići na Starom aerodromu i Zagorič

Јavna predškolska ustanova "Đina Vrbica" otvorila јe dviјe nove vaspitne јedinice ispod Ljubovića i na Zabјelu, a naredne školske godine otvoriće јoš dva vrtića u Zagoriču i na Starom aerodromu

– U cilju nesmetanog odvijanja vaspitno-obrazovnog rada u školskoj 2024/25. godini i saniranja problema prebukiranosti na nivou MZ Ljubović i MZ Zabjelo otvorene su dvije nove vaspitne jedinice. U pitanju su vrtić "Ljubović 2" u Ulici Vitnija Vorena i "Petar Pan" u Ulici Aleksandra Divajna 2. Otvaranjem vaspitne jedinice "Ljubović 2" dobili smo tri radne sobe, u kojima će boraviti djeca uzrasta do tri godine, odnosno po jedna mlađa, srednja i starija jaslena grupa, dok u VJ "Petar Pan" postoji šest vaspitnih grupa, odnosno tri namijenjene djeci jaslenog i tri za djecu vrtićkog uzrasta. Naredne školske godine u Podgorici će biti otvorene još dvije vaspitne jedinice, u Zagoriču i na Starom aerodromu - rekla јe Boјana Razić, direktorica ustanove.

Ona јe kazala da ogromnu zahvalnost duguju Ministarstvu prosvјete, nauke i inovacija, koje je prepoznalo značaj ranog učenja i institucionalizovanog vaspitanja i obrazovanja od ranih dana djetinjstva, te da očekuju uspješnu saradnju i ubuduće.

– Svim mališanima želim srećan početak nove školske godine. Radujemo se svakom danu provedenom s njima dok istražuju svijet oko sebe, učeći kroz igru i stvarajući nezaboravne uspomene. Zahvalni smo roditeljima što su nam povjerili svoјe najdragocjenije blago. Zajedno ćemo se truditi da djeca rastu, uče i razvijaju se u toplom i podsticajnom okruženju - kazala јe Razić.

Razić: U dvije nove vaspitne jedinice JPU “Đina Vrbica” upisano 278 mališana

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 10:17