ОШ ”Саво Кажић” / -
15/01/2022 u 15:56 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дотрајале клупе и столице

У Основној школи "Саво Кажић" на Барутани дотрајао је намјештај у учионицама.

Како је казала в.д. директора школе Будимка Вукчевић у шест учуионица требало би да се замијене столице, клупе и плакари.

– Увијек у школи нешто треба, али нажалост материјална средства су нам мала, тако да путем пријатељских донација и молбе понешто радимо. Намјештај је у бољем стању само у двије учионице за млађе разреде, док је у осталих шест баш дотрајао. Осим јако дотрајалог намјештаја неопходно би било у ходницима поставити керамичке плочице или неку другу врсту пода. То су саде неке гумиране плочице старе 50 и више година – навела је Вукчевић.

Она је истакла да је и приоритет у школи да се појача проток интернета, а онда промијени пет, шест компјутера колико их имају у школи.

– Потребно је да се рачунари замијене неким бољим, јер су врло стари и дотрајали.Што се тиче техничког опремања учионица, прво треба ставити решетке на прозорима, јер је претходних година било обијања. Због тога је неопходно да се школа обезбиједи па да се улаже у опрему – казала је Вукчевић.

Она се нада да ће у наредном периоду склопити сарадњу са привредницима и да ће успјети нешто да промијене и унаприједе.

– Планови су као и очекивања велики и надамо се да ћемо бар дио тога у наредном полугодишту остварити. Министарство нам је тражило да документујемо све што није у школи у реду, тако да ћемо све у ходу рјешавати. Добили смо донацију од Инфо спорта Бар од 30 маслина и остало је да се дио засади и направи маслињак. Из Водовода су нам обећали да ће нам донијети земљу и ангажовати багер, али чекамо мало топлије вријеме – закључила је Вукчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 04:31