Главни град / -SRDJAN_BOLJEVIC
20/09/2024 u 18:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Podrška sindikatu Grada

Demokratska partija socijalista već mjesecima unazad ukazuje na izuzetno težak položaj u kojem se, nakon stupanja na dužnost nove gradske uprave, našao veliki broj zaposlenih u organizma i službama Glavnog grada, kao i preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Glavni grad, saopšteno je iz ove partije.

 Njihova reakcija je uslijedila nakon što se Sindikalna organizacija Glavnog grada oglasila saopštenjem kojim,kako navode, osuđuje višemjesečni progon i diskriminaciju članova te sindikalne organizacija i njenog predsjednika od strane uprave Glavnog grada i sekretarke za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Slađane Anđušić. 

– U protekle dvije godine gotovo svakodnevno smo dobijali informacije o političkom revanšizmu koji se sprovodio u cilju oslobađanja što većeg broja mjesta na kojima je bilo potrebno što prije uhljebiti kadrove Pokreta evropa sad. Otvoreni pritisci i progoni kulminirali su danas pokušajem nezakonitog otpuštanja predsjednika Sindikalne organizacije Glavnog grada, dok smo, istovremeno, iz medija informisani i da jedan broj zaposlenih u gradskim preduzećima otvoreno traži zaštitu nadležnih državnih organa – navode iz DPS-a.

Sindikat Glavnog grada: Pozivamo nadležne da nas zaštite

Oni poručuju da žele da pruže punu podršku zaposlenima u Glavnom gradu.

– Želimo da im obećamo da će njihovo mišljenje, politički, vjerski i svi drugi stavovi biti isključivo njihova lična stvar, te da će gradska uprava koju ćemo formirati nakon 29. septembra voditi računa isključivo o tome ko i u kojoj mjeri daje doprinos ostvarenjimu zajedničkog cilja - da nam Podgorica bude ljepše i ugodnije mjesto za život. Više nikada nećemo dozvoliti da, varajući građane predizbornom pričom o navodnoj meritokratiji, na desetine profesionalnih kadrova ostane bez radnih mjesta ili radnih zadataka samo da bi neko ko je politički podoban dobio platu koju ne zaslužuje – poručuju iz DPS-a. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 18:03