Бојанић Лаловић  / Фото: Срђан Бољевић
17/07/2021 u 19:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дугогодишња директорица подгоричке гимназије одлази са функције

Високопозиционирана функционерка ДПС-а Зоја Бојанић Лаловић више није на челу ове образовне установе

Министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић за вршиоца дужности директора Гимназије "Слободан Шкеровић" у Подгорици поставила је професорицу српског језика и књижевности Биљану Вучуровић.

Братић је 12. јула разријешила дужности досадашњу диекторицу подгоричке Гимназије Зоју Бојанић Лаловић, дугогодишњу директорицу ове образовне установе. 

image
Фото: Приватна архива

Бојанић Лаловић је, подсјетимо, чланица Главног и Извршног одбора Демократске партије социјалиста (ДПС). Такође је и члан Општинског одбора у Подгорици и Kомисије за образовање, културу и медије.

Медији су писали да су поједини родитељи дјеце из подгоричке Гимназије добили иницијативу члана Савјета родитеља Владимира Павићевића да се изјасне да ли промјеном власти треба да се разријеши директор који ради сјајан посао само из разлога што није политички из партије на власти.

У иницијативи је прецизирано да родитељи треба да заузму став о најављеним смјенама директора школа у Црној Гори и да размотре разлоге за смјену са освртом на могуће разрјешење  Бојанић-Лаловић.

Бојанић-Лаловић је након ове иницијативе родитеља упутила писмо члановима Савјета родитеља, у ком их је замолила "да се не дијеле".

- Све што сам улагала, а ту мислим на своју жељу да вратим Гимназији углед који јој припада, ту мислим на сву енергију, знање и добру намјеру, улагала сам због младих људи. Не бих вољела да сада када је Закон јасан, на било који начин угрозим углед ове институције, њених професора и ученика. Поштујем Закон и вјерујем да ће ново руководство са истом енергијом наставити да води ову свима нама важну институцију- поручила је тада Бојанић Лаловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:28