Вуковић посјетио Горана Мугошу
28/12/2021 u 15:51 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Главни град ће помоћи мљекаре и наредне године

Морамо анимирати људе, поготово млађу популациjу, да се баве пољопривредом, поручио је Иван Вуковић, градоначелник

Половином године многи пољопривредни произвођачи су се нашли у тешкоj ситуациjи jер jе каснило усваjање државног буџета, тако да jе Главни град интервентно реаговао, повећао износ премиjе и ми смо се договорили да са том праксом наставимо и наредне године, саопштио је Иван Вуковић, градоначелник. Вуковић је јуче обишао пољопривредно газдинство Горана Мугоше у Доњоj Горици и састао се једним бројем људи коjи се баве пољопривредном производњом.
–Главни град у континуитету настоjи да повећа издваjања у диjелу коjи се тиче подршке различитим активностима у сектору пољопривреде, а таj износ ове године jе 250.000 еура. Мислим да сви морамо у много већоj мjери да се окренемо овим људима, како на локалном, тако и на државном нивоу. Нажалост, у Црноj Гори биљежимо негативне трендове, тако да морамо анимирати људе, поготово млађу популациjу, да се баве пољопривредом и ако то буде тако jа сам сигуран да и Подгорица и Црна Гора имаjу свиjетлу будућност – рекао је Вуковић.
Горан Мугоша захвалио се на подршци коjа им jе пружена у протеклом периоду, а коjа се односила на повећање премиjа за млиjеко са дотадашњих 0,03 на 0,13 центи. Он jе истакао да jе иза њих веома тешка година, али да су успjели да одрже фарму, те да се надаjу бољоj ситуациjи током наредне године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 07:51