/ -
23/02/2022 u 16:37 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град ће расписати нови јавни позив за кориснике бизнис зона

Када је у питању развој женског предузетништва, до сада је реализовано пет конкурса, у току је шести , а до краја године нас очекује и седми конкурс, најавила је Слађана Вујачић, замјеница градоначелника

Главни град ће расписати нови јавни позив за избор корисника бизнис зона, најавио је Иван Вуковић, градоначелник. Вуковић је на сједници Савjета за унапређење пословног амбиjента на териториjи Главног града саопштио да ће у наредном периоду бити реализовано низ проjекат како би додатно мотивисали и подстакли грађане да покрену бизнисе. За ту намјену је у овој години опредиjељено преко 200.000 еура.

– Привели смо краjу реализациjу првог jавног позива за давање у дугорочни закуп, односно додjељивање парцела у оквиру бизнис зона. Добили смо двиjе понуде коjе су задовољиле све услове и у питању су врло амбициозно планирани инвестициони проjекти, а ако све буде по плану требало би да у догледно вриjеме потпишемо и уговоре са нашим партнерима. То ће значити почетак реализациjе проjеката коjи ће довести до отварања више стотина нових радних мjеста и реализациjе инвестициjа коjе премашуjу 150 милиона еура – рекао је Вуковић.

Представљајући резултате рада када је у питању развоj женског предузетништва Слађана Вујачић, замjеница градоначелника, подсjетила jе да jе Главни град краjем 2019. године покренуо конкурс за подршку женском предузетништву.

– У 2020. години све више жена jе показало интересовање за подршку овог типа. До сада jе реализовано пет конкурса, коjи за резултат имаjу 98 врло лиjепих и успjешних бизнис приjава и 100.000 бесповратних финансиjских средстава коjе jе Главни град опредиjелио за ове потребе. Више од 50 бизнис планова jе реализовано на териториjи града, а подсjетићу да jе свака жена била у обавези да запосли и друге раднике. Реализациjа шестог конкурса износи 20.000 еура и до краjа ове године нас очекуjе и седми конкурс коjи ће такође бити 20.000 еура, а све укупно то ће бити износ од 140.000 еура – рекла је Вуjачић.

За потпредсjедника пословног Савjета изабран jе Часлав Вешовић, замjеник градоначелника, а за новог члана Зекериjа Фетић, секретар за подршку бизнис заjедници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:48