Протест мјештана Улице Љубовић 2 / - м.л.в
15/01/2022 u 09:14 h
Milica VujisićMilica Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Други дан протеста због градње зграде у Старој вароши

Становници дијела Старе вароши истичу да инвеститор није испоштовао договор већ је наставио да ради, те ће и они наставити са протестима све док Главни град не ријеши проблем

Становници кућа из Улице Љубовић 2 поново су се окупили и блокирали иградњу зграде у Стару варош. Мјештани се противе изградњи јер су се до сада на тој парцели паркирали, с обзиром на то да немају обезбијеђен паркинг простор. Од Главног града траже да им обезбиједи подземну гаражу, а на њој игралиште. Поручују да ће се свакодневно окупљати и блокирати радове док се њихов проблем не ријеши. Становник овог насеља Виолета Јокмановић за "Дан" је истакла да инвеститор и власниг будуће зграде, није испоштовао договор који су постигли дан раније.

– Радници су јутрос у осам сати почели поново да раде. Договор није био такав. Инвеститор је јуче обећао да ће зауставити радове док се не постигне договор са Главним градом. Ми смо стали на капију и зауставили радове, а инвеститор је позвао полицију. Наставићемо протест и мирно окупљање све док се не испуне наши захтјев – поручила је Јокмановић.

image

Виолета Јокмановић

-м.л.в
Бешлић: Испоштовао сам сву процедуру

Власник парцеле и инвеститор Махмут Бешлић каже да је испоштовао комплетну процедуру када је у питању градња.

– Извадили смо урбанистичко техничке услове на основу којих смо урадили главни пројекат, ревидовали га и тај процес траје већ девет мјесеци. Радим објекат као физичко лице за своје потребе у димензијама колко је предвиђено по ДУП-у. Добио сам сагласност на идејно рјешење, пријаву грађења и извршио све обавезе према Главном граду. Овдје сам рођен прије 49 година и становник сам насеље. Ту сам са комшијама да пробам да се договорим и подржим њихову жељу за зеленом површином – каже Бешлић.

Зоран Јокмановић цијелу ситуацију види као напад грађевинских инвеститора на Стару варош, која је потпуно девастирана.

image

Зоран Јокмановић

-м.л.в

– Сада изворну пјесму можемо да пјевамо у стилизованом облику „Прескачући зграде испод Љубовића, заљуби се цура у младића“. Имају Ћемовско поље, Садине гдје могу да направе потпуно ново насеље, а дошли су у Стару варош. Захтијевамо од Града макар паркинг да направе – истиче Јокмановић.

Пресjедник мреже за омладински активизам Црне Горе Давид Вукићевић истиче да је Стара варош насеље које је много изграђено у последњих пар година.

image

Давид Вукићевић

-М.Л.В

– Треба да до дође до пренамјене парцеле, односно да направе парк како би се унаприједио квалитет живота. Апелујемо на локалну управу, али и на Владу да се солидаришу са грђанима и да са инвеститорем дођу до рјешења – каже Вукићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 22:27