U MZ Jedinstvo rade spuštene plafone / -
17/10/2024 u 14:57 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Glavni grad obnavlja zapuštene prostorije mjesnih zajednica

Funkcionalan prostor je bitan preduslov za nesmetan rad i nadamo se da će građani ponovo povratiti izgubljeno povjerenje u moć i ulogu mjesne zajednice kao prvog nivoa vlasti, kaže Slađana Anđušić, sekretarka za lokalnu samoupravu

Sekretarijat za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom nastavlja sa renoviranjem prostorija mjesnih zajednica kako bi ih vratili u funkcionalno stanje nakon višedecenijske zapuštenosti. U toku je adaptacija prostorija Mjesne zajednice Jedinstvo. Trenutno se uređuje velika sala gdje se postavljaju spušteni plafoni. Narednih dana adaptacija se nastavlja sa molerskim radovima dok su okončani elektro, građevinsko-zanatski, vodovodni i fasaderski radovi. Planirano je ograđivanje objekta i uređenje terase.

– Naš cilj se ostvaruje, prostorije mjesnih zajednica su sve bolje i uslovnije. Funkcionalan prostor je bitan preduslov za nesmetan rad i nadamo se da će građani ponovo povratiti izgubljeno povjerenje u moć i ulogu mjesne zajednice kao prvog nivoa vlasti - rekla je Slađana Anđušić, sekeratarka Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom.

image

MZ Ubli

-

Iz sekretarijata najavljuju da će naredne sedmice početi adaptacija objekta Mjesne zajednice Ubli. Oni ističu da će biti izgradjeni trotoari, postavljana hidroizolacija i odradjeni termo-fasaderski radovi na objektu. U unutrašnjosti objekta planirani su, kako navode, zanatski i molerski radovi, a posebno će biti uređena prostorija budućeg omladinskog kluba Zona mladih prvog takvog sadržaja koji Glavni grad otvara na ruralnom području.

Oni navode i da se očekuje i skori početak adaptacije prostorija Mjesne zajednice "19.decembar" gdje su u toku pripremni radovi. Planirana je kompletna adaptacija enterijera, prostorija u prizemlju i suterenu, zamjena bravarije, sanitarnih čvorova, pregrađivanje, postavljanje podova i fasaderski radovi. Za radove je zadužena Agencija za stanovanje Glavnog grada Podgorica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. oktobar 2024 14:58