Džip koji će odsad da koristi Komunalna policija Zete / Dan
17/07/2024 u 08:02 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Glavni grad Opštini Zeta dao na korišćenje sedam službenih vozila, ustupljen i „rendž rover”

Dobili smo na korišćenje sedam vozila da bi mogli da funkcionišemo. Glavni grad ta vozila uglavnom nije koristio, a nama su potrebna za redovne poslove, kaže Mihailo Asanović, predsjednik Opštine Zeta

Opština Zeta je prošle sedmice od Glavnog grada dobila na korišćenje sedam službenih vozila. Između ostalih u pitanju su vozilo „rendž rover“ koji je bivša vlast 2011. godine kupila za 71.000 eura za potrebe Službe zaštite i spašavanja,a inače je proizveden 2010. godine. Onda su ga 2015. godine pokušali prodati za 39.100 eura, a kako nije prodat koristio ga je bivši gradonačelnik. U Zeti će da se voze i „krajslerom“ koji je koristio takođe jedan od nekadašnjih gradonačelnika Podgorice, pa „bmw“ kojim se vozio bivši predsjednik Skupštine Glavnog grada. Zećani su dobili i vozila marke „audi“, „dacia“, „reno“...

Da su na korišćenje dobili sedam automobila za „Dan“ je potvrdio Mihailo Asanović, predsjednik Opštine Zeta.

– Dobili smo sedam vozila na korišćenje da bi mogli da funkcionišemo. Glavni grad ta vozila uglavnom nije koristio, a nama su potrebna da bi službe mogle da rade. Recimo zbog dijeljenja poreskih rješenja koje ove godine dijele naši kuriri, a prošle godine smo to radili preko Pošte. Takođe, vozila su nam bila potrebna za Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju kako bi krenuli da rade. Bili smo primorani ili da kupimo automobile ili da uzmemo na korištenje ova vozila koja će nas svakako kada bude raspodjela - sledovati, odnosno mnogo više – rekao je Asanović.

Asanović navodi da je „rendž rover“ dat na korišćenje Komunalnoj policiji.

– Svaki sekretarijat sada ima po automobil i mogu bolje da funkcionišu sa odvoženjem pošte i ostalim aktivnostima koji se sprovode, jer su do sad pozajmljivana auta ili su se koristila privatna vozila. Od sedam vozila, tri su pripala Komunalnoj policiji i inspekciji, dok su po jedan automobil dobili sekretarijati. Ono što je bitno naglasiti je da vozila nisu trajno dobijena već samo za korišćenje i mi ih održavamo dok su kod nas. Sa Glavnim gradom smo potpisali dokaz da su nam automobili dati na korišćenje – saopštio je Asanović.

Podgorica, Zeta i Tuzi ne mogu zajedno podijeliti imovinu

Opština Zeta i Glavni grad trebalo bi da podijele imovinu i razgraniče teritoriju nakon što je najmlađa crnogorska opština dobila samostalnost. Samostalnost je dobila političkom odlukom u državnom parlamentu presudno glasovima poslanika DPS-a i URA 2022. godine i to je učinjeno, a da prethodno nisu utvrđene granice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

06. septembar 2024 05:17