Обука 3Д дијазнирање / - фото: ПГ Биро
12/06/2021 u 19:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град: Завршена обука за 3Д дизаjнирање

Лекић је казао да га посебно радуjе тема обуке коjа jе организована, због тога што 3Д штампа представља будућност, и чак превазилази домете коjе jе савремена наука инициjално антиципирала

Главни град Подгорица и Канцелариjа за младе, у сарадњи са Турском агенциjом за међународну сарадњу и координациjу (ТИКА), свечано су уручили сертификате полазницима бесплатне едукациjе на тему „3Д дизаjнирање и коришћење 3Д принтера.“

Координарор ТИКА-е за Црну Гору Абдуррахам С. Топрак jе захвалио Главном граду на прилици да се ова едукациjа оствари и подсjетио да jе ТИКА у Црноj Гори присутна од 2007. године, током чега jе успjешно реализовала преко 400 проjеката. Истакао jе да се нада наставку сарадње на оваквим или сличним проjектима у наредном периоду.

Директор Центра за информациони систем Џемал Лекић jе захвалио ТИКА на инициjативи и организациjи изванредне обуке, те честитао учесницима проjекта коjи су успjешно завршили обуку и стекли нова знања.

– Бирзиминиум Хуб jе настао у жељи да омогући да се проjекти попут овог реализуjу у Подгорици и да Главни град пружи подршку свим иновативним идеjама коjе имаjу за циљ да окупљаjу људе коjи су спремни да усваjаjу нова знања и да их диjеле са другима – истакао jе Лекић.

Подсjетио jе на успjешну акциjу 3Д штампања визира, раниjе организовану управо у просториjама Бирзиминиум Хуб-а, коjи су касниjе донирани здравственим установама у Подгорици као дио заштитне опреме здравствених радника током траjања епидемиjе цоронавируса.

– Посебно ме радуjе тема обуке коjа jе организована, с обзиром да 3Д штампа представља будућност и, чак, превазилази домете коjе jе савремена наука инициjално антиципирала –закључио jе Лекић.

Обуку jе похађало 12 учесника коjи су стекли потребне вjештине и савремена знања из 3Д дизаjнирања.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:41