/ -Katarina Mitrović
23/07/2024 u 21:21 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO /VIDEO) Gori Gorica, stigli vatrogasci sa Cetinja i Danilovgrada

Gore padine Gorice iz pravca Zagoriča.
Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac saopštila je da su ekipe Službe zaštite i spašavanja odmah su po dobijanju informacije o izbijanju požara izašle na teren i od tog momenta se bore sa vatrom koja je zahvatila dio brda Gorica prema Zagoriču.

–Na poziv naše Službe, odmah su pristigle i ekipe sa Cetinja i iz Danilovgrada, a na terenu su i ekipe Puteva i Zelenila i činimo sve da lokalizujemo požar u što kraćem roku. Zahvaljujem se građanima koji nam pomažu - kazala je  Olivera Injac.

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja Zdravko Blečić kaže da je situacija komplikovana. 

– Požar još nije stavljen pod kontrolom – rekao je Blečić.  

Vatra se, prema informacijama sa terena, oko 23.45 sati proširila ka naselju Gorica C. 

Prema fotografijama koje su nam poslali naši sugrađani plamen je visok nekoliko metara i zahvaćena je veća površina, kako tvrde, borove šume. Na terenu su pored vatrogasaca i policijske patrole. Stigle su i ekipe Zelenila, Vodovoda i Čistoće, ali i Jelena Borovinić Bojović, predsjednica Skupštine Glavnog grada,  Luka Rakčević, zamjenik gradonačelnice Podgorice...

Gašenje otežava vjetar, a kako nam javljaju naši čitaoci, non stop pristižu vatrogasne ekipe ali zasad barem onome što oni mogu da vide nema pomaka u lokalizaciji požara. Prema informacijama iz Zelenila svi hidranti rade što je potvrda da protivpožarni sistem nije zakazao. 

 

 

Prilazne ulice Gorici su zatvorene za saobraćaj kako bi se lakše kretala vatrogasna vozila. Građani svjedoče o požrtvovanosti svih pripadnika Službe zaštite i spašavanja koji su večeras na Gorici. Više izvora je potvrdilo da je uzrok požara vatromet ispaljen u podnožju brda. 

Dio gdje je požar izbio je već pretvoren u popeo a vatra napreduje.   

Gorelo i na Koniku  

Istovremeno dok je gorela Gorica pojavio se požar na Koniku. Gorela je livada između Milića i Ulice Ibrahima Koristovića. Dvije ekipe vatrogasaca su brzo lokalizovale požar. 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
POŽARGORICA
05. septembar 2024 18:46