Викенд у Подгорици / - ПГ биро
03/10/2021 u 10:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грађани одушевљени викендом у Подгорици

Догађаj су обиљежили добро расположење и позитивни утисци свих посjетилаца и продаваца, посебно оних стариjе животне доби, те су многи од њих изразили жељу да оваквих дружења у наредном периоду буде што више

Након броjних манифестациjа одржаних краjем прошле седмице у Подгорици, наши суграђани и овог викенда имаjу прилику да уживаjу у изненађењима и дружењима у организациjи Главног града.

На подгоричкоj зеленоj пиjаци у Гинташу грађане jе, док су обављали трговину, изненадила мелодиjа староградске музике у извођењу клапа Assa Voce и Алата. Догађаj су обиљежили добро расположење и позитивни утисци свих посjетилаца и продаваца, посебно оних стариjе животне доби, те су многи од њих изразили жељу да оваквих дружења у наредном периоду буде што више.

image

Викенд у Подгорици

- ПГ биро

Након тога, у Дjечиjем парку, наши наjмлађи суграђани уживали су у богатом програму са аниматорима, а организована jе и ликовна радионица, као и разне спортске активности. Програм су употпуниле активности “Смарт џима”, извиђачког друштва „Сунчев зрак" и групе "Звjездице”.

image

Викенд у Подгорици

- ПГ биро

Градоначелник др Иван Вуковић изразио jе задовољство због присуства великог броjа наших суграђана, те истакао да ће Главни град и у наредном периоду организовати овакве и сличне догађаjе.

„И овог викенда организовали смо jедно прелиjепо дружење за наше малишане. Жеља нам jе што више дjеце, у што већоj мjери, проводи вриjеме на отвореном, а ми се трудимо да им кроз изградњу паркова и игралишта створимо услове за то. Ово jе само дио онога што ћемо настоjати да организуjемо до краjа године.", казао jе Вуковић и подсjетио да jе у посљедњих годину дана формирано седам парковских површина, а jош наjмање два парка биће изграђена до краjа ове године.

image

Викенд у Подгорици

- ПГ биро

Градоначелник jе за наредну годину наjавио почетак реализациjе jедног капиталног проjекта, изградњу централног градског парка на Ћемовском пољу, као и броjне догађаjе за све генерациjе.

Први дан викенда завршили смо концертом староградске музике на Саставцима. Ово вече грађанима су уљепшали ФА „Будо Томовић“, Бранка Шћепановић, Здравко Ђурановић, Тања Шетер, Едо Абдовић, Клапа „Лантерна“, Есад Мерулић, Милица Воjиновић, Деjан Шкулетић, Хамза Хаверић, Амила Растодер и Мићо Мирановић, у пратњи оркестар Jанковић.

image

Викенд у Подгорици

- ПГ биро

Дружење се наставља у неђељу. Након успjешно реализоване акциjе чишћења брда Горица, те исказаног задовољства и интересовања наших суграђана, у 11х ћемо наставити акциjу чишћења у циљу бржег опоравка наше зелене оазе.  

Већ у 13х на Тргу воjводе Бећир-бега Османагића биће организована манифестациjа „Традициjа укуса". Позивамо све суграђане и посjетиоце да заjедно уживамо у предивном амбиjенту у срцу Старе вароши, староградскоj музици и традиционалним специjалитетима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 09:49